August Wijnbar

August Wijnbar
21 juni 2019 Bernd De Crée

AUGUST WIJNBAR
Alfred Algoetstraat 2b
1750 Lennik
+32 2 532 42 20
info@augustwijnbar.be 
http://www.augustwijnbar.be 

Waar kan je beter genieten van een heerlijk glas wijn met bijpassende culinaire creaties dan tussen de flessen wijn in een historisch pand dat zowel een wijnhandel als restaurant herbergt. Elke wijnliefhebber voelt zich als een vis in het water bij August Wijnbar te Sint-Kwintens-Lennik. De gastentafels zijn her en der terug te vinden doorheen de verschillende kamers van de wijnhandel. Elk van deze kamers heeft zijn eigen unieke uitstraling en sfeer, van een statige voorkamer in een herenhuis, over een gewelfde kelder tot gezellige lounge. De relatie met wijn vind je niet alleen terug in het pand maar ook in de gerechten en de drankkaart. Bij het brood krijg je een heerlijke opgeklopte boter met huisgemaakte cabernet-sauvignonazijn en sjalot. En bij elk gerecht kan je kiezen uit een mooie selectie bijpassende wijnen, zo zijn er maar liefst 50 verschillende wijnen per glas te bestellen.

Chef Sam Verstuyf kookt al in de zaak vanaf het ontstaan, eerst als souschef maar hij klom snel op tot chef en in oktober wordt hij zelfs eigenaar. Het uitdenken van het concept voor de zaak ging niet over één nacht ijs, zo werden er in het begin vooral hapjes geserveerd voor bij de wijnen maar dit evolueerde naar een meer gastronomisch gerichte keuken. De echte passie en kracht van de zaak ligt echter in het vernieuwen van klassiekers. Zo toveren Sam en zijn team een traditionele Vitello Tonnato om tot een ware ontdekking met een tartaar van lokaal kalfsvlees, emulsie van kappers, groene Taggiasche olijven en een zachte aardse ondertoon van kastanjechampignons. Je vindt hier invloeden terug van de ervaringen die hij opdeed rond moleculaire keuken, toch blijft het vooral bij invloeden want de echte smaak van het ingrediënt is hier duidelijk van primair belang.

De suggestiekaart is steeds in verandering, de lokale leveranciers brengen geen specifieke vis, vlees of groenten. Ze brengen alleen het product dat op dat moment van de hoogste kwaliteit is. Zo wordt er steeds een creatief spel gespeeld met verassende smaken en technieken. Wil je deze ontdekkingstocht in zijn volledigheid ervaren, kies dan voor het 4 gangen menu (€54). Toch is er ook steeds ruimte voor de klant die liever trouw blijft aan de echte klassiekers, tournedos Rossini of sole meunière zijn ook mogelijk.

August is een ode aan het Pajottenland, een eerbetoon aan onze klassiekers en bovenal een eerlijk geprijsd culinair avontuur dat je jezelf niet mag onthouden.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*