Authentieke stadswijk krijgt buurtcafé met heerlijke soulfood

Authentieke stadswijk krijgt buurtcafé met heerlijke soulfood
27 juli 2018 redactie
Door Nieuws

Volgende week, op 3 augustus meer bepaald, gaat in Antwerpen een nieuw buurtcafé open. Het Beestenbos wil de mensen uit het Sint-Andrieskwartier verenigen rond lekkere drankjes en comfortfood uit de Deep South.

Het Sint-Andrieskwartier is een van de meest authentieke wijken in het historische centrum van Antwerpen, begrensd door de Nationalestraat en de Kloosterstraat. Het is een typisch volkse buurt, eigenlijk een dorp binnen de stad, met de vroeger weinig aan de verbeelding overlatende bijnaam ‘de Parochie van Miserie’.

Maar dat is het allang niet meer: de buurt werd heropgewaardeerd en is vandaag vooral bekend voor z’n modewinkeltjes en antiek- en brocantespulletjes in de Kloosterstraat, zonder daarbij evenwel z’n volkse karakter te verliezen.

Met Het Beestenbos krijgt de buurt er opnieuw een trekpleister bij: een buurtcafé waar tegelijk lekker eten geserveerd wordt. Het culinaire concept werd gevonden in de traditionele keuken van de Deep South: echte soulfood met een cuban sandwich, frietjes van zoete aardappel, chicken wings en andere hapjes en (sharing) gerechten en veggie alternatieven.

Het Beestenbos is het project van Wolfram Ghesquière en leeftijdgenoten Jago Brood en Dries Pasteels. Ghesquière is daarmee niet aan z’n proefstuk toe: hij stond eerder al aan de wieg van het populaire Caffè Barbossa op het Mechelseplein. Gilles Draps, een pionier op het vlak van gourmet fastfood, hielp met het uitwerken van de recepten.

Beestenbos, Sint-Andriesplaats 17 – 2000 Antwerpen

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*