Autodidact maakt indruk op festival: Sani Gourmet meets Alan Geaam

Autodidact maakt indruk op festival: Sani Gourmet meets Alan Geaam
mei 15, 2018 redactie
In Nieuws

Autodidact met een Michelinster achter zijn naam: Alan Geaam is het levende bewijs dat je als je iets wilt en je maar voldoende doorzettingsvermogen vertoont, veel kunt bereiken.

Alan Geaam begon te koken tijdens zijn legerdienst in Libanon, waar hij zich opwerkte tot persoonlijke chef van zijn kolonel. Een paar jaar later trok Alan richting Parijs om zijn droom na te jagen en een toekomst uit te bouwen in de Parijse gastronomie. Zijn inventieve kookstijl verenigt de rijke gastronomische traditie van Frankrijk met zijn geboorteland Libanon.

Tegenwoordig beheert hij vier Parijse restaurants: L’Auberge Nicolas Flamel, het oudste restaurant in de stad, AG Saint-Germain, AG Les Halles en Alan Geaam Restaurant.

Dit jaar is Alan Geaam gastchef op het culinaire evenement Sani Gourmet in het Water Restaurant, het gastronomische vlaggenschip van Sani Resort. De menukaart is Frans getint, de wijnen zijn afkomstig uit Griekenland en van over de Middellandse Zee, het decor één en al Griekse romantiek.

Tijdens Sani Gourmet sloegen gastchef Alan Geaam en chef-kok Jacques Chibois de handen in elkaar, waarbij ze hun voorliefde voor Frankrijk combineerden met invloeden van Libanon en welteverstaan Griekenland.

Een waanzinnig lekker diner op een fantastisch mooie locatie aan de jachthaven van Sani Resort. Toch was er één gerecht dat er nog bovenuit sprong. Een smaakvolle combinatie van avocado, kingkrab en kaviaar, waarin de chefs de kaart van puurheid en kwaliteit spelen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*