Aziatische steak tartaar met pommes pailles

Aziatische steak tartaar met pommes pailles

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

800 g rundvlees
100 g gegrilde sesamzaadjes
120 g gefrituurde uitjes
Bieslook, koriander, platte peterselie
Voor de mayonaise
2 eidooiers
1 tl wasabi
2 tl sojasaus
2 tl dashi
1 tl gemberpasta
1 tl sushiazijn
10 cl sesamolie
Lookpoeder
Chilipoeder
Voor de pommes pailles
800 g bintjes
Aarchideolie
Fleur de sel

Bereiden

  1. Meng de dooiers met de wasabi, gemberpasta en de azijn (2 soorten). Monteer met de olie (2 soorten) tot mayonaise en breng op smaak met de sojasaus, lookpoeder en chilipoeder.
  2. Schil de aardappelen en spoel er grondig. Snij met de mandoline in fijne reepjes. Spoel opnieuw grondig en laat drogen op een handdoek. Frituur net voor het serveren in arachideolie goudbruin bi 180°. Werk af met fleur de sel.
  3. Snij het rundvlees fijn. Snij de kruiden fijn en zet apart. Breng het rundvlees op smaak met de mayonaise. Voeg de sesamzaadjes en de gefrituurde uitjes toe en meng. Meng als allerlaatst de kruiden onder de tartaar.

Tip

Kenny geeft een Aziatische twist aan een Vlaamse klassieker – de steak tartaar.