Bakken voor beginners: perencake met amandelmelk

Vandaag tonen we je hoe je deze heerlijke perencake kunt maken. Het recept is eenvoudig en o zo lekker! Bovendien tover je het in een mum van tijd op tafel. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Ingrediënten

Bereidingstijd 15 minuten + oventijd 45 minuten

210 g bloem
3 tl bakpoeder
½ tl zout
190 ml amandelmelk
1 ½ el appelmoes
40 ml olie
2 tl vanille-extract
1 tl baking soda
1 tl appelciderazijn
2 st peer

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet het bakblik in met de eetlepel kokosvet.

Mix de bloem en bakpoeder door elkaar. Schep het zout, amandelmelk, appelmoes, olie en vanille-extract erdoorheen.

Roer de baking soda met de appelciderazijn door elkaar en mix kort door het cakebeslag.

Snijd de peer in dunne plakjes en leg als een waaier in het bakblik.

Schep het cakebeslag erover.

Zet de cake in het midden van de oven en bak 50 minuten. Stort de cake op een snijplank zodat het fruit naar boven licht, laat even afkoelen.

Tip: Ook heel lekker met een bolletje vegan vanille ijs

© Living The Green Life

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!