Bakmama: passie voor gebak met karakter

Wat begon als een hobby, mondde uit in een creatieve bakstudio waar iedereen terechtkan die op zoek is naar bewuste producten. Evelyne - Bakmama -Verhaege zorgt voor taarten en gebak op maat van de klant. Vol smaak en vol liefde brengt ze voor ieder wat wils. 

De liefde voor taarten zit er bij elk kind wel in, al geldt dat meestal voor het verorberen ervan. Evelyne hield daar ook zonder meer van, maar was nog net iets meer geïnteresseerd in het bakken van de taarten zelf. Al sinds 14-jarige leeftijd experimenteert ze duchtig met het maken van creatief gebak. Ondertussen baat ze al bijna 5 jaar haar onafhankelijke bakstudio 'Bakmama' uit.

bakmama

"Ik ben sinds m'n jeugd nooit meer gestopt met bakken", vertelt Evelyne. "Mijn stijl heb ik wel aangepast doorheen de jaren en daar heeft de geboorte van mijn dochter een grote invloed op gehad. Zij heeft een aantal allergieën en daarom ben ik op zoek gegaan naar aangepaste recepten. Vanuit dat idee ben ik blijven verder bakken. Ik zat al langer met het idee om iets te beginnen met koekjes en taart, maar wist nog niet goed wat. Ik bakte vaak voor vrienden en familie en zij hebben me dan dat laatste duwtje gegeven om er verder mee te gaan. Zo ben ik nu al bijna 5 jaar bezig met Bakmama. In het begin was het vooral veel zoeken en recepten perfectioneren, ondertussen heb ik een mooi vast cliënteel uitgebouwd."

Op maat van de klant

Evelyne werkt vanuit een duidelijke filosofie. Alles dat uit haar ovens komt, is opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten met respect voor het product. Ze werkt ook volledig op bestelling om zo elke klant te voorzien in zijn wensen. Een groot deel daarvan is volgens haar specialisatie in glutenvrije en lactosevrije creaties. Veganisten zijn zeker ook op het juiste adres, voor elke taart heeft Evelyne wel plantaardig alternatief.

"Ik werk steeds met pure ingrediënten en altijd volledig op maat. Die persoonlijke aanpak vind ik van groot belang. Ik werk niet zoals een winkel, maar ga telkens samen met de klant op zoek naar wat ze exact willen. In mijn aanbod zit een groot arsenaal aan recepten die ik zelf ontwikkelde naar smaak. Die kunnen dus telkens worden aangepast naargelang er bepaalde intoleranties of allergieën zijn, maar ook gewoon naar de persoonlijke smaak van de mensen. Dat maakt het grote verschil met een taart van bij de bakker. Mensen die een taart bij mij laten maken, krijgen echt het gevoel dat het hún taart is, een uniek bakresultaat."

Ingrediënten met karakter

Dat smaakvol eindresultaat begint bij een goede basis. Evelyne is daarom steeds op zoek naar de meest karaktervolle ingrediënten. Zo gebruikt ze geen geraffineerde suikers, wel kiest ze voor de minder bewerkte suikers zoals ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker is niet alleen minder bewekrt, maar heeft ook een iets lagere glycemische index en een dieper gelaagde smaak. “Standaard ga ik ook minder suiker gebruiken. Balans vind ik erg belangrijk, zodat geen enkele smaak overheerst."

Suikervrije pannenkoeken

Je kan de taart zo gek niet bedenken: Bakmama krijgt het wel voor elkaar. Tegen al dat creatief geweld is er ook een specialisatie voor pure recepten. Zo zijn haar verse pannenkoeken een van haar bestsellers.

pannenkoek bakmama"Het klinkt misschien gek omdat pannenkoeken zoiets simpel zijn, maar ze zijn ongelooflijk populair. Ik maak het beslag met echte kwaliteitsingrediënten en bak ze echt in de pan. Bovendien zijn ze allemaal volledig suikervrij. Een pakje pannenkoeken in de winkel is steevast al erg gesuikerd. Ik hou ze liever ongezoet, zodat iedereen voor zichzelf kan beslissen hoe zoet ze het willen en wat ze er op willen doen."

Ben je zelf ook benieuwd naar taart of gebak van Bakmama? Kijk dan zeker eens op Evelyne’s website www.bakmama.com of haar social media. Samen met haar kan je de perfecte taart vinden voor elke gelegenheid.

Eiyou

Bakmama maakt deel uit van Eiyou. Dankzij Eiyou is de zaak vindbaar voor nieuwe klanten op een interactieve manier. Kijk voor alle info over Bakmama op hun Eiyou-pagina.

Eiyou is het ideale platform om het publiek in contact te brengen met jouw zaak. Je krijgt een unieke webpagina die je via een handig en snel systeem zelf kan voorzien van de mooiste content. Zo bepaal jij het online-imago van jouw zaak. Neem snel een kijkje op Eiyou.

LEES OOK:

The Cacao Project: ‘Een praline is niet alleen gemaakt om een diner af te sluiten’

Pannenkoeken Taarten Roeselare Patissier Koekjes Ambachtelijke taarten Ambachtelijke patisserie Glutenvrij Lactosevrij Bakmama Bakatelier Veganistisch gebak Bewust gebak

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties