Balans na de brand in the Jane zwaar: langere tijd gesloten

Balans na de brand in the Jane zwaar: langere tijd gesloten
10 maart 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Afgelopen weekend is brand uitgebroken in de keuken van The Jane. Hoewel er gelukkig geen slachtoffers te betreuren zijn, valt het uiteindelijke verdict toch zwaar uit. Het tweesterrenrestaurant zal voor minstens vier weken gesloten blijven.

Afgelopen zaterdag brak er brand uit in de keuken van The Jane, toen een steekvlam in de dampkap terechtkwam. Hoewel het personeel, chef Nick Bril op kop, het vuur zelf te lijf ging met de aanwezige brandblussers, moest de brandweer eraan te pas komen om de vlammen te doven.

Het honderdtal gasten werd geƫvacueerd en niemand geraakte gewond. De avondshift werd meteen geannuleerd. Wanneer het restaurant dan wel terug open zou gaan, was niet duidelijk.

Zondagavond rond 11 uur kwam daar dan wel meer duidelijkheid over: het restaurant zal voor minstens vier weken gesloten blijven, zo lazen we op de Facebook van The Jane.

Ondanks het kordate ingrijpen van de brandweer, is er veel schade in de keuken terwijl er ook in de rest van het restaurant water- en rookschade is.

Normaal gezien zou The Jane over twee weken tijdelijk sluiten voor twee weken vakantie. Dat zegt Isabelle Paesbrugghe, dochter van de iconische ex-chef van Sir Anthony Van Dijck en personal assistant van Nick Bril, in Het Laatste Nieuws.

We wensen Nick Bril en het volledige team veel moed en succes toe en hopen op een snelle heropening.

(Foto: Pieter D’Hoop)

Facebook Comments

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*