Barbecuetip: gegrilde citroen als smaakmaker

Ben jij van plan een dezer dagen de barbecue nog eens boven te halen? Dan moet je deze tip van de pitmasters van Black Smoke, het Antwerpse barbecuerestaurant, zeker en vast eens uitproberen.

De mooie zomer lijkt voorlopig van geen ophouden te weten. Supermarkten kunnen de voorraden houtskool amper aangevuld krijgen. Misschien haal ook jij een dezer dagen de barbecue nog eens boven. Van plan om een visje op de grill te leggen en daar vlak voor het serveren wat citroensap over te druppelen? Dan moet je zeker deze tip van Matthias Jacobs en Vadim Vesters van Black Smoke, het barbecuerestaurant in de oude Stadsbrouwerij van Antwerpen, eens uitproberen.

Snij de citroen middendoor en leg beide helften, vruchtvlees naar beneden, op het barbecuerooster in de middelhete zone. Het houtskoolaroma geeft een heel speciale toets aan het citroensap.

Datzelfde, gerookte, citroensap kun je bovendien nog gebruiken om bijvoorbeeld een vinaigrette, marinade of dressing een aparte toets te geven.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!