Bart De Pooter test opmerkelijk barbecuetoestel uit

Bart De Pooter test opmerkelijk barbecuetoestel uit
28 mei 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Stel je een barbecue voor die de temperatuurcontrole en hittehuishouding van een keramische barbecue koppelt aan de duurzaamheid van een stalen barbecuestel. Het resultaat van deze denkoefening? De Blaze Kamado komt héél dicht in de buurt. Bart Depooter, tweesterrenchef van Pastorale uit Reet, testte hem in ons meinummer voor ons uit.

Eigenlijk is de naam van dit toestel, Blaze Kamado, misleidend. ‘Kamado’ is immers de Japanse term voor een keramische barbecue – een barbecue type Green Egg, zeg maar. Dit toestel echter  is van gegoten aluminium, al heeft hij wel de typische vorm van een ‘echte’ Kamado.

KERAMISCH OF ALUMINIUM?

Het grote voordeel van een metalen barbecue ten opzichte van een keramische, is de stevigheid: als je deze Blaze Kamado tijdens het transporteren laat vallen, barst hij, in tegenstelling tot een échte kamado, niet in scherven.

Daar staat tegenover dat een keramische barbecue een superieure thermische huishouding heeft. Daardoor houdt hij z’n warmte heel lang vast. Ideaal voor langdurige bereidingen, zoals een brisket. Aluminium heeft op zich ook erg goede warmte-eigenschappen, en doordat de wanden van deze Blaze Kamado zomaar even 3 cm dik zijn, moet hij wat betreft temperatuurcontrole en hittehuishouding op papier weinig of helemaal niet voor zijn keramische tegenhanger onderdoen.

TEST GERIJPTE HOLSTEIN

In ons meinummer ging Bart De Pooter van tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet aan de slag met de Blaze Kamado. In de reportage onderzoekt hij niet alleen de voor- en nadelen van dit voor hem totaal nieuwe barbecuetoestel, maar geeft hij ook barbecuetips en tricks prijs.

Tegelijk geeft hij meer tekst en uitleg over gerijpt Holstein rundvlees, het stuk vlees dat al meer dan tien jaar de signatuur van Bart Depooter als ondernemer draagt.

De volledige reportage, mét enkele leuke barbecuerecepten, is terug te vinden in ons meinummer.

 

Pastorale, Laarstraat 22 – 2840 Rumst – Tel. 03 844 65 26 – www.depastorale.be – Zondag en maandag gesloten

www.solidkamado.com

De Blaze Kamado wordt geleverd met levenslange garantie

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*