België schittert in de Top 100 Best Vegetable Restaurants

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Vandaag, maandag 6 mei, is de Internationale Week van Groente en Fruit begonnen, een organisatie van We’re Smart World. Traditioneel begint die week met de uitreiking van de We’re Smart World-awards en de bekendmaking van de Top 100 van de beste groenterestaurants. En daarin doet België het alweer erg goed, met liefst vier restaurants in de Top-10.

Zopas is bij de start van de Groente & Fruit Week,  de Best Vegetable Restaurants 2019 voorgesteld. Het gaat om een initiatief van We’re Smart ® World, opgericht door de Belgische groentenkok Frank Fol.

We’re Smart ® World is een platform, of denktank, waarin iedereen die begaan is met gastronomie én een leefbare wereld, wordt uitgenodigd om op een creatieve manier mee te bouwen aan een duurzame toekomst en een lage ecologische voetafdruk.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

GROENE GAULT&MILLAU

Een van de projecten van We’re Smart ® World is de Green Guide, ook wel de Groene Gault&Millau genoemd: een gids voor restaurants die de makers lekker en creatief weten te verrassen met groenten & fruit, door evenwichtig om te springen met kwalitatieve en duurzame streekingrediënten uit het seizoen dat ze op hun best zijn. Ook een duurzaam beleid rond afval en watergebruik en de omgang met het personeel horen hier bij.

In die groene gids zijn meer dan 500 restaurants uit 29 landen opgenomen. Hun score wordt uitgedrukt in radijsjes, van 1 tot 5.

Daarnaast organiseert We’re Smart ® World nog andere initiatieven, zoals de Week van Groente en Fruit, en nu dus ook deze top100 van de beste groenterestaurants wereldwijd.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

En daarin doen de Belgische restaurants het bijzonder goed, met liefst vier restaurants in de top 10. Proficiat Michael VRIJMOED, die z’n tweede plaats van vorig jaar wist te behouden. Ook Seppe NOBELS van Graanmarkt 13 zal in z’n nopjes zijn, ook al moet hij tegenover vorig jaar een plekje inleveren. Ook Nicolas DECLOEDT van Humus x Hortense (7) en Arabelle MEIRLAEN (8) sluipen de top-10 binnen.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

In totaal zijn twaalf Belgische restaurants opgenomen in de Top 100. Een puik resultaat. We overlopen even de Belgische restaurants in de Top-100 en de volledige Top-10, waarin Xavier Pellicer z’n eerste plaats heeft weten te behouden.
(Foto’s Facebook)

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

98 Tero;
78. Taste & Colours;
70. ’t Zilte;
56. Philippe Fauchet;
47. L’Air des Sens;
43. Bouchery;
41. Benoît en Bernard Dewitte;
36. Hofke van Bazel;
34. Pastorale;
21. Hof van Cleve;
18. ’t Aards Paradijs;
12. L’Air du Temps;
10. Noma, Denemarken;
9. De Librije, Nederland;
8. Arabelle Meirlaen;
7. Humus x Hortense;
6. Graanmarkt 13;
5. Joia, Italië;
4. L’ Arpège, Frankrijk;
3. La Distillerie (Luxemburg);
2. Vrijmoed;
1. Xavier Pellicer (Spanje)

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!