België schittert in de Top 100 Best Vegetable Restaurants

België schittert in de Top 100 Best Vegetable Restaurants
6 mei 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Vandaag, maandag 6 mei, is de Internationale Week van Groente en Fruit begonnen, een organisatie van We’re Smart World. Traditioneel begint die week met de uitreiking van de We’re Smart World-awards en de bekendmaking van de Top 100 van de beste groenterestaurants. En daarin doet België het alweer erg goed, met liefst vier restaurants in de Top-10.

Zopas is bij de start van de Groente & Fruit Week,  de Best Vegetable Restaurants 2019 voorgesteld. Het gaat om een initiatief van We’re Smart ® World, opgericht door de Belgische groentenkok Frank Fol.

We’re Smart ® World is een platform, of denktank, waarin iedereen die begaan is met gastronomie én een leefbare wereld, wordt uitgenodigd om op een creatieve manier mee te bouwen aan een duurzame toekomst en een lage ecologische voetafdruk.

GROENE GAULT&MILLAU

Een van de projecten van We’re Smart ® World is de Green Guide, ook wel de Groene Gault&Millau genoemd: een gids voor restaurants die de makers lekker en creatief weten te verrassen met groenten & fruit, door evenwichtig om te springen met kwalitatieve en duurzame streekingrediënten uit het seizoen dat ze op hun best zijn. Ook een duurzaam beleid rond afval en watergebruik en de omgang met het personeel horen hier bij.

In die groene gids zijn meer dan 500 restaurants uit 29 landen opgenomen. Hun score wordt uitgedrukt in radijsjes, van 1 tot 5.

Daarnaast organiseert We’re Smart ® World nog andere initiatieven, zoals de Week van Groente en Fruit, en nu dus ook deze top100 van de beste groenterestaurants wereldwijd.

En daarin doen de Belgische restaurants het bijzonder goed, met liefst vier restaurants in de top 10. Proficiat Michael VRIJMOED, die z’n tweede plaats van vorig jaar wist te behouden. Ook Seppe NOBELS van Graanmarkt 13 zal in z’n nopjes zijn, ook al moet hij tegenover vorig jaar een plekje inleveren. Ook Nicolas DECLOEDT van Humus x Hortense (7) en Arabelle MEIRLAEN (8) sluipen de top-10 binnen.

In totaal zijn twaalf Belgische restaurants opgenomen in de Top 100. Een puik resultaat. We overlopen even de Belgische restaurants in de Top-100 en de volledige Top-10, waarin Xavier Pellicer z’n eerste plaats heeft weten te behouden.
(Foto’s Facebook)

98 Tero;
78. Taste & Colours;
70. ’t Zilte;
56. Philippe Fauchet;
47. L’Air des Sens;
43. Bouchery;
41. Benoît en Bernard Dewitte;
36. Hofke van Bazel;
34. Pastorale;
21. Hof van Cleve;
18. ’t Aards Paradijs;
12. L’Air du Temps;
10. Noma, Denemarken;
9. De Librije, Nederland;
8. Arabelle Meirlaen;
7. Humus x Hortense;
6. Graanmarkt 13;
5. Joia, Italië;
4. L’ Arpège, Frankrijk;
3. La Distillerie (Luxemburg);
2. Vrijmoed;
1. Xavier Pellicer (Spanje)

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*