Belgisch comité Bocuse d’Or kiest voor verrassende thema’s in nationale selectie

Belgisch comité Bocuse d’Or kiest voor verrassende thema’s in nationale selectie
11 maart 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Vandaag, maandag 11 maart, is de nieuwe Bocuse d’Or-campagne officieel van start gegaan. Het Comité Belgian Bocuse d’Or Academy heeft zonet de wedstrijddatum en de thema’s voor de nationale selectie bekendgemaakt.

De nationale selectie zal plaatsvinden op zondag 17 november tijdens de Horeca Expo in Gent. Tijdens diezelfde beurs zal ook de commis aangeduid worden. Wanneer precies die Commis Challenge zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Beide zullen ons land verdedigen tijdens de Europese halve finale in Tallinn in juni 2020. En hopelijk ook in de wereldfinale in Lyon in 2021.

Samen zullen zij moeten proberen om even goed of beter te doen dan Lode De Roover en Piet vande Casteele. Onder leiding van coach Jo Nelissen zette dit succesduo het beste Belgische resultaat sinds heel lang neer.

TWEE THEMA’S

De nationale preselectie volgt de procedure van de halve en wereldfinale. Dat betekent dat de kandidaten in 5u35min twee gerechten moeten bereiden volgens een opgelegd thema. Het eerste gerecht moet gepresenteerd worden op bord, het tweede op plateau. In beide gevallen  voor veertien personen.

In het eerste gerecht moeten de kandidaten aan de slag met verse paling, in een warme bereiding, met garnituren naar keus. Het tweede thema is Anjou-duif, verplicht op karkas te garen. Dus géén vacuümbereiding, wat in de lijn ligt van Lyon 2019.

In de tweede bereiding moeten de deelnemers drie garnituren voorzien. Twee daarvan zijn vrij te kiezen; het derde moet een aardappelbereiding zijn.

Kandidaat-deelnemers aan de Bocuse-preselectie moeten geboren zijn vóór 27 januari 1998. Kandidaturen moeten voor 3 juni naar het secretariaat van het  Comité Belgian Bocuse d’Or Academy gestuurd worden. Bij de kandidatuur horen de uitgeschreven recepten en foto’s of schetsen van de bereiding bijgevoegd zijn.

Info, inschrijvingen en wedstrijdreglement: Spuistraat 21 – 2880 Bornem – info@bocusedor.be

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*