Belgisch fast casual concept trekt naar Gent… en het buitenland

Belgisch fast casual concept trekt naar Gent… en het buitenland
9 mei 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Morgen, vrijdag 10 mei, gaat de vijfde Belgische vestiging van het Belgische fast good-concept Manhattn’s open. Gent wordt wellicht de laatste Belgische vestiging voor de gebroeders Vandermeulen zich op het buitenland gaan richten.

Manhattn’s is een concept van Jerome en Philippe Vandermeulen dat enkele jaren geleden debuteerde op de Groenplaats in Antwerpen. Het concept: kwaliteitshamburgers in combinatie met Belgische lokale producten en tradities in een decor dat niet zou misstaan in het trendy Meatpacking District in New York.

Eerder al openden de broers vier vestigingen; drie in Brussel en eentje in Antwerpen. Nu is het dus de beurt aan Gent, en meer bepaald de stemmige Graslei. Manhattn’s Gent wort ondergebracht in een iconisch pand uit de 13de eeuw, waar tot een jaar geleden de al even iconische brasserie Belga Queen gevestigd was.

Het oude pakhuis is gerenoveerd met respect voor authenticiteit, maar straalt tegelijk de ruwe en onbehouwen sfeer uit van Soho en het Meatpacking District.

Op het menu staan premium burgers die op open vuur bereid worden. Het vlees van de rundsburgers is van grasgevoede Ierse Angus. Daarnaast zijn er ook nog chicken burgers en een veganistische burger. Alle krijgen ze namen die verwijzen naar New York. Empire Cheese, Rockefeller, Gotham, Gatsby…

Bij de sidedishes heb je de keuze tussen echte Belgische frieten en Amerikaanse alternatieven zoals de onvermijdelijke coleslaw. Of je kiest voor een maaltijdslaatje. Craft beer is er ook, Belgisch zoals een Cornet, maar ook een Amerikaanse IPA en homemade limonade.

De broers Vermeulen hebben altijd gezegd dat ze dromen van een buitenlandse vestiging ook en dat wordt dan ook de volgende zet. Er zijn concrete plannen om een Manhattn’s te openen in Amsterdam, maar ook Parijs staat op het verlanglijstje.

Manhattn’s Gent, Graslei 10 – www.manhattns.com – Alle dagen geopend van 11u30 – 22u30

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*