Belgisch restaurant verkozen tot best veganistisch restaurant ter wereld

Belgisch restaurant verkozen tot best veganistisch restaurant ter wereld
8 mei 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Afgelopen maandag werd de We’re Smart Green Guide voorgesteld, een gids met meer dan 500 restaurants van over de hele wereld waarin groenten een vooraanstaande rol in het concept spelen. In het kader daarvan werden ook verschillende awards uitgereikt. Humus x Hortense uit Brussel wist een van de belangrijkste weg te kapen.

Maandagavond berichtten we al over de Top-100 van de Best Vegetable Restaurants, die op een ware triomf voor de Belgische gastronomie was geëindigd, met liefst vier Belgische restaurants in de top-10.

Naast de voorstelling van de gids en de proclamatie van de Top-100 worden ook een aantal speciale awards uitgereikt. Zo wordt voor elk van de landen die in de Green Guide vertegenwoordigd zijn, een Beste Groenterestaurant verkozen.

Daarmee zet de organisatie een restaurant in de bloemetjes dat in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft gedaan om groenten top of mind te maken. De award gaa daarbij niet automatisch naar het hoogst geplaatste restaurant van dat bepaalde land in de top-100 te zijn.

Voor België gaat de prijs naar Arabelle Meirlaen, die op een mooie achtste plaats staat in de wereldwijde top-100.

BEST VEGAN RESTAURANT

Een nog mooiere award was weggelegd voor Nicolas Decloedt en Caroline Baerten: zij wonnen met Humus x Hortense zomaar even de award voor het beste veganistische restaurant ter wereld.

Decloedt is zelf een vegetariër die de Belgische culinaire traditie koppelt aan duurzame keuzes, botanisch onderzoek en wildpluk. Caroline Baeten is naast afgestudeerd kok ook voedingsdeskundige en sommelier.

Samen gingen ze als Humus ruim twee jaar geleden in zee met Hortense, in de persoon van mixologist Matthieu Chaumont, waarbij chef en cocktailmaker hun creaties op elkaar afstemmen.

Humus x Hortense, De Vergniestraat 2 – 1050 Brussel – tel. 0474 65 37 06 – www.humushortense.be

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*