Belgische bartender strijdt dit weekend voor goud in topcompetitie

Belgische bartender strijdt dit weekend voor goud in topcompetitie
5 oktober 2018 redactie
Door Nieuws

Morgen, zaterdag 8 oktober, start de Diageo World Class Competition, wellicht de meest prestigieuze cocktailwedstrijd ter wereld. Ons land zal vertegenwoordigd worden door David Lebeer, van The Cobler in Gent. Aan David de taak om even goed – of beter – te doen dan zijn voorgangers, want België kan een mooie erelijst voorleggen in deze competitie.

In een eerste stadium van de wedstrijd moeten alle 57 finalisten een aantal opdrachten uitvoeren. Hun eerste opdracht is eigenlijk een dubbele en bestaat erin om twee cocktails te maken met een Johnnie Walker Black Label-whisky, waarbij ze smaken en aroma’s uit hun eigen land moeten integreren. Dat is de Flavours of a Nation Challenge.

De volgende opdracht is de Search for a Signature Challenge: daarin moeten alle finalisten een cocktail ontwerpen waarin het citruselement van de Tanqueray No. Ten zodanig goed tot z’n recht komt dat de cocktail zou kunnen uitgroeien tot een signatuurcocktail voor deze gin.

Na deze proef worden de beste twintig deelnemers bekendgemaakt en zij gaan op dit thema verder met een nieuwe opdracht met Tanqueray No. Ten.

Diezelfde twintig finalisten moeten daarna aan de slag met Zacapa-rum, waarmee ze een aperitief en digestief moeten creëren in de Before and After Challenge.

Laatste proef is de Cocktail Clash: daarvoor krijgen de finalisten pas zaterdag de briefing.

STERKE BELGISCHE ERELIJST

De Diageo World Class is aan z’n tiende editie toe. Een jubileum, met andere woorden, en daar wil iedereen natuurlijk schitteren. De Belgische kwalificatiewedstrijd werd gewonnen door David LEBEER van The Cobler in Gent.

Op vorig jaar na, toen Naushad RAHAMAT op een haar na de eerste twintig miste, zijn onze landgenoten de laatste jaren altijd tot bij de laatste 20 geraakt. Het jaar dáárvoor haalde Dries BOTTY het beste Belgische resultaat ooit – vierde. Jurgen NOBELS werd in 2015 10-de en hij won toen een van de nevencompetities, de Speed Challenge. Hannah VAN ONGEVALLE werd in 2014 12-de.

Doet David even goed of beter? Zondag weten we meer.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*