Belgische slagerij breekt medaillerecord in internationale competitie

Belgische slagerij breekt medaillerecord in internationale competitie
14 mei 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Slagerij Bernaerts heeft z’n eigen persoonlijke record over het aantal medailles op de recente vakbeurs van Frankfurt met glans verbeterd. De slagerij keerde met zomaar eventjes 17 medailles terug naar Kalmthout. Wij wensen Koen en Sara van harte proficiat en zijn tegelijk trots dat deze mooie zaak lid is van onze Ambiance Club.

Slagerij Bernaerts is een mooi familiebedrijf dat al bijna negentig jaar wordt gerund door de familie Bernaerts. Met Koen en Sara staat ondertussen de derde generatie aan het hoofd.

AMBACHTELIJK

Het is een op-en-top ambachtelijk bedrijf, waarbij 99% van wat in de winkel te koop is, in het eigen atelier duurzaam wordt bereid. Met onder meer een moderne rijpingskast om (rund)vlees te dry-agen, is Slagerij Bernaerts ook mee met de moderne technologie.

Tijdens de vorige editie van de driejaarlijkse IFFA-vakbeurs in Frankfurt in 2016 sleepte het team acht medailles in de wacht – ongezien voor een Belgische slager. Op de jongste editie stelde het team rond Koen Bernaerts dat record nog wat scherper, met liefst zeventien medailles: 14 keer goud en 3 keer zilver.

Zeventien… Koen is er zélf niet goed van. “Eerlijk? Ik had niet verwacht dat het er zoveel zouden zijn. Zeker omdat de concurrentie bijzonder sterk is. Met name de Chinezen en vooral de Koreanen zijn bijzonder goed bezig en komen met schitterende producten.”

ZENUWSLOPEND

Het was een zenuwslopende week, vertrouwt Koen ons toe. “Je moet de producten waarmee je in competitie gaat op zondag aanbieden, en dan wordt er vier dagen lang geproefd en gequoteerd. Alle salami’s en alle hammen die we hebben ingediend, hebben een gouden medaille behaald.”

Vanwege de redactie van Culinaire Ambiance wensen wij Koen en Sara van harte proficiat voor hun schitterend resultaat. Meer info over deze mooie slagerij, die zoals gezegd lid is van onze Ambiance Club, vind je op deze link.

Slagerij Bernaerts, Driehoekstraat 26 – 2920 Kalmthout – Tel. 03 666 83 56 – www.slagerijbernaerts.be

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*