Best Chefs Awards 2018: 9 Belgen genomineerd

Best Chefs Awards 2018: 9 Belgen genomineerd
10 juli 2018 redactie
Door Nieuws

The World’s 50 Best Restaurants hebben we ondertussen gehad, en de Michelin- en Gault&Millau-gidsen staan eraan te komen. Maar voor het zover is, hebben we op 1 oktober nog de Best Chef Awards tegoed. Daarbij zijn we nu al zeker dat er 9 Belgen in de top300 zullen staan, 2 meer dan vorig jaar.

De Best Chef Awards is een jonge organisatie, die dit jaar nog maar aan z’n tweede editie toe is. De selectieprocedure gaat als volgt: uitgangspunt is de top300 van vorig jaar, die wordt aangevuld met 50 nieuwkomers. Die 350 chefs moeten stemmen op 10 chefs, en op basis daarvan wordt een rangschikking opgemaakt, waarvan de nummers 301 tot 350 afvallen.

Dan begint de tweede stemronde, waarin een stemcollege van professionals, foodies en fotografen hun stem mogen uitbrengen en op basis daarvan wordt dan de uiteindelijke rangschikking van de 300 beste chefs opgemaakt.

In de lijst van 300 genomineerden staan 9 Belgen, waarvan een viertal nieuwkomers. We overlopen ze even: Gert DE MANGELEER (vorig jaar op #103), Peter GOOSSENS (#166), Bart DE POOTER, Damien BOUCHERY (#275), Sang-Hoon DEGEIMBRE (#279), Benoit DEWITTE, Thierry THEYS en rijzende ster Martijn DEFAUW, enkele maanden geleden nog met een interview en maandmenu in Culinaire Ambiance.

Text Aanpassen!

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*