Birnenbrot

Aardbeien, rabarber en zoet gekonfijte citroen

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

1 kg gedroogde peren
200 g gedroogde pruimen
2,5 d l rode wijn
100 g abrikoos
100 g vijgen
250 g walnoten
75 g sukade (gekonfijte en gesuikerde schil van citroen en sinaasappel)
10-15 cl kirsch
10-15 cl rozenwater
15 gr kaneel
15 g muskaat – vlies
5 g koriander
5 g kruidnagel
Voor het brooddeeg
1 kg meel
250 g boter
1 dl olie
20-25 cl water
2 eieren
10 g zout

Bereiden

  1. Zet de gedroogde peren onder water, kook ze één keer op en laat ze dan afkoelen en plaats een nacht in de ijskast.
  2. Marineer de pruimen een nacht in de rode wijn.
  3. Maak het brooddeeg en laat minstens 6 uur rusten.
  4. Hak de peren, pruimen, abrikozen, vijgen en noten fijn en meng er de andere ingrediënten onder.
  5. Neem 750 g van het deeg en kneed daar het fruit onder.
  6. Rol de rest van het deeg 5 mm dik uit, spreid het mengsel van het deeg met fruit erover uit en rol het deeg dicht.
  7. Plaats 1 uur in een aan 190°C voorverwarmde oven.

Tip

Birnenbrot is een streekgerecht uit Graubünden in Zwitserland.