Birnenbrot

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 1 kg gedroogde peren
  • 200 g gedroogde pruimen
  • 2,5 d l rode wijn
  • 100 g abrikoos
  • 100 g vijgen
  • 250 g walnoten
  • 75 g sukade (gekonfijte en gesuikerde schil van citroen en sinaasappel)
  • 10-15 cl kirsch
  • 10-15 cl rozenwater
  • 15 gr kaneel
  • 15 g muskaat – vlies
  • 5 g koriander
  • 5 g kruidnagel
  • Voor het brooddeeg
    • 1 kg meel
    • 250 g boter
    • 1 dl olie
    • 20-25 cl water
    • 2 eieren
    • 10 g zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Zet de gedroogde peren onder water, kook ze één keer op en laat ze dan afkoelen en plaats een nacht in de ijskast.
  2. Marineer de pruimen een nacht in de rode wijn.
  3. Maak het brooddeeg en laat minstens 6 uur rusten.
  4. Hak de peren, pruimen, abrikozen, vijgen en noten fijn en meng er de andere ingrediënten onder.
  5. Neem 750 g van het deeg en kneed daar het fruit onder.
  6. Rol de rest van het deeg 5 mm dik uit, spreid het mengsel van het deeg met fruit erover uit en rol het deeg dicht.
  7. Plaats 1 uur in een aan 190°C voorverwarmde oven.

TIP VAN DE REDACTIE:

Birnenbrot is een streekgerecht uit Graubünden in Zwitserland.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!