Bisque geparfumeerd met basilicum

Bisque geparfumeerd met basilicum

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

500 g koppen van garnalen en langoustines
Mirepoix (wortel – ui – selder)
3 stengels verse dragon
4 takjes basilicum
Piment d’espelette
20 bouchot mosselen
12 kokkels
1 eetl. ketchup
3 verse tomaten
5 cl ricard
4 langoustines
Voor de rouille
100 g mayonaise (kant en klaar of zelfgemaakt naar eigen recept)
Enkele teentjes look
Olijfolie
Snuifje saffraan
Handvol goudcroutons

Bereiden

  1. Zet de mosseltjes op in olijfolie tot ze opengaan.
  2. Stoof de koppen aan in olijfolie met een beetje mirepoix en blus met Ricard. Voeg het mosselvocht en voldoende water toe om alles onder te zetten. Emondeer de verse tomaten en voeg ze toe, samen met de ketchup en de verse dragon. Laat 3 uur inkoken.
  3. Konfijt ondertussen de look. Warm voldoende olijfolie om de lookteentjes volledig onder te dompelen op tot 50°C en laat de teentjes er 45 minuten licht in garen. Laat afkoelen en plet tot pasta.
  4. Gebruik 1 koffielepel van de gekonfijte look om rouille te maken.

Tip

Met deze bereiding houd je wellicht méér gekonfijte look over dan je nodig hebt voor dit gerecht. Géén paniek: gekonfijte look blijft lang goed en komt later wellicht nog van pas.