Bistro Julien

[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”3″ padding_horizontal=”0″ width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

BISTRO JULIEN
Grote Baan 6
9920 Lovendegem
Tel. 09 324 43 11
www.bistro-julien.be

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”3″ padding_horizontal=”0″ width=”1/4″] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

In de zomer ging hun restaurant open en amper enkele maanden later mochten chef Davy Devlieghere en Marie-Julie Haeck al debuteren met een mooie 13,5/20 in de Gault&Millau-gids. We gaan niet beweren dat het een unicum is, maar vaak zal het toch nog niet gebeurd zijn. De chef is nog maar 28, maar liep niettemin al een mooi parcours via absolute klassezaken als Danny Horseele, ’t Zilte, Hof van Cleve en Martin Berasategui, een restaurant in Spaans Baskenland. Zijn kookstijl is er mee door bepaald: enerzijds beheerst hij de klassieke (Franse) keuken door en door; anderzijds heeft hij voldoende creativiteit in huis om een eigen stijl te creëren. En zo werkt hij met een dubbele kaart: een heel klassieke, pure Franse keuken en daarnaast een meer eigentijdse kaart die hij ‘de klassiekers van morgen’ noemt. Het onderscheid tussen de klassieke en de hedendaagse gerechten in Bistro Julien ligt evenwel niet in het aantal schuimpjes, want ook in de ‘creatieve’ kaart gaat de chef voor uitgebalanceerde, strakke bereidingen zonder overbodige hocuspocus. Wel laat hij daarin z’n inspiratie van de dag los: je geeft hem dus altijd een beetje carte blanche. Met een wijnkaart opgesteld door drie voormalige Beste sommeliers van België (Joery De Lille, Kees Dobbelaar en Luc De Rooze) mag je verwachten dat de wijn het niveau van de gerechten evenaart. Op de kaart staan klassiekers, maar ook ontdekkingswijnen, die niet per regio, maar volgens smaak staan gerangschikt. De naam Bistro Julien is een kwinkslag naar dat dubbele inzet: Franser en klassieker dan ‘Julien’ kan een naam niet zijn, maar tegelijk is die naam de jongste jaren weer enorm in opmars bij hippe, jonge gezinnen.

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!