Bistro Vienna

Bistro Vienna
20 juli 2019 Bernd De Cre
Bistro Vienna interieur

Bistro Vienna
Stationsplein 6
9160 Lokeren
Tel. 09 349 03 02
www.bistro-vienna.be
bistrovienna@telenet.be

Een uitmuntende gastronomische keuken in het hart van Lokeren, een stijlvolle bed & breakfast, fenomenale gastvrijheid en voeg daar nog eens een paradijselijke binnentuin vol groene plantenweelde aan toe en we krijgen Bistro Vienna.

Chef Bernard Van Den Driessche genoot zijn koksopleiding in het gerenommeerde Ter Groene Poorte in Brugge en stond daarna in een aantal toprestaurants achter het fornuis. Toch miste hij de mogelijkheid om zijn creativiteit volledig de vrije loop te laten gaan. Toen in 2007 het herenhuis waar Vienna zich nu bevindt op de markt kwam moest hij daar niet lang over twijfelen, Bistro Vienna was geboren. Het oude herenhuis straalt een statige charme uit en doorheen de jaren voerden Bernard en zijn vrouw Connie vele vernieuwingen uit om het pand om te vormen tot het juweeltje wat het vandaag is. Twee jaar geleden kregen ze de mogelijkheid om uit te breiden door het pand ernaast te kopen en zo ontstond de aanliggende bed & breakfast. Klanten kunnen er heerlijk vertoeven in stijlvolle, moderne gastenkamers. In het aanpalende restaurant word je hartelijk ontvangen door gastvrouw Connie Eeckman en kan je genieten van heerlijke gastronomische creaties. De dag begin je goed met het uitgebreide en gezonde ontbijt met veel fruit, verse smoothies en nog zó veel meer. Ontsnappen aan de drukte van de stad kan sinds vorig jaar in de groene oase van de binnentuin.

De kaart van Bistro Vienna is compact en wisselt regelmatig aan de hand van seizoensgebonden ingrediënten. Ze blijft altijd vertrouwd verrassen met stijlvolle en ambachtelijke gerechten geïnspireerd op Franse tradities met een knipoog naar Vlaanderen en de wereld. Voor een volledige gastronomische ervaring kies je best voor ‘menu Bistro Vienna’: dit menu exposeert de creatiefste parels van de chef, zoals de open lasagne van babykreeft, lamsoor en asperges met een heerlijke vadouvan kruidenmengeling. De eigenaars zijn hier met recht zeer trots op hun huisgemaakte limoncello en zelf geïnfuseerde gin met granaatappel en koriander. Je kan ook opteren voor volledige arrangementen met een combinatie van een verblijf in de B&B, dineren in het restaurant en een eventueel saunabezoek. Eén van de andere grote troeven is de locatie; als B&B is het erg handig om zo dicht bij het station te liggen met een overvloed aan parkeerplaats.