Bladerdeeghapjes met kruidig gehakt

Ben je op zoek naar eenvoudige hapjes voor de feestdagen? Dat zijn deze simpele broodjes van bladerdeeg en kruidig gehakt! Je tovert ze in een mum van tijd op tafel en het bespaart je heel wat supermarkt-stress. Serveer met een portie soep.

Ingrediënten

300 g rundergehakt
1 pak bladerdeeg
3 g komijnpoeder
4 g zout
3 g zwarte peper
3 g paprikapoeder
2 g gemberpoeder
100 g champignons
een halve paprika
1 teentje knoflook
0,5 peper
0,5 rode ui
20 ml olijfolie

Bereiding

Snijd de groenten brunoise. Doe het gehakt in een diepe kom. Voeg de komijnpoeder, zwarte peper, paprikapoeder, zout, gemberpoeder, groentes en olijfolie toe. Meng samen tot een geheel.

Snijd het bladerdeeg in vierkanten en verwijder de dunne laag folie. Doe dit wanneer ze nog bevroren zijn. Leg de vierkanten op een bakpapier beklede plaat. Leg telkens wat gehaktmengsel in je stukje bladerdeeg. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht en bestrijk ze met eigeel. Werk de zijkanten af met een vork. Leg de gehaktbroodjes in de voorverwarmde oven op 200℃ voor zo’n 25 minuten.

– Voeg zout en peper toe naar smaak.
– Vegetariër? Gebruik dan vegetarisch gehakt i.p.v. rundergehakt.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!