Bocuse d’Or: Peter Goossens geeft de fakkel door

Bocuse d’Or: Peter Goossens geeft de fakkel door
21 september 2018 redactie
Door Nieuws

We hadden het er gisteren al even over: het National Culinary Team heeft een nieuwe ‘bondsvoorzitter’. Peter Goossens besliste een tijd geleden al om een stap opzij te zetten en nu de kwalificatie voor de wereldfinale binnen is, geeft hij inderdaad de fakkel door. Met Ferdy Debecker wordt gekozen voor continuïteit.

Eigenlijk wilde Peter GOOSSENS, de uittredende ‘bondsvoorzitter’, na de vorige wereldfinale in Lyon al een stap terug zetten. “We hebben toen afgesproken dat Peter nog in functie zou blijven tot en met de Europese halve finale in Turijn”, zegt Ferdy DEBECKER, chef van sterrenrestaurant Eyckerhof in Bornem. “Stiekem hoopten we dat hij achteraf nog van gedacht zou veranderen, maar helaas.”

Debecker is, naast de laatste Belgische medaillewinnaar in Lyon, tegelijk voorzitter van de vzw Bocuse d’Or Team Belgium en trok in die functie al vele jaren aan de kar van het Belgische Bocuse-team. Tegelijk was hij ook lid van de keukenjury, die er tijdens de wedstrijd op moet toezien dat alles correct verloopt in de keukenboxen.

Hij zal nu Peter Goossens opvolgen als bondsvoorzitter, wat meteen ook betekent dat hij moet aftreden uit de keukenjury.

“Ja, ik vind het jammer”, zegt de kersverse bondsvoorzitter. “Dubbel jammer, zelfs. Enerzijds vind ik het vertrek van Peter een gemis, want hij is een voortdurende bron van inspiratie voor het team. En anderzijds deed ik de job van keukenjury wel graag.”

Binnen het National Culinary Team heeft men nog overwogen om een opvolger voor Goossens van buitenaf te zoeken, maar de tijd om iemand te vinden was te kort. En dan was Debecker, met zijn jarenlange voorgeschiedenis en ervaring binnen het team, de voor de hand liggende keuze.

“Peter zal zijdelings nog wel betrokken blijven bij het team”, aldus Debecker. “Hij zal achter de schermen advies blijven geven aan het team. Ook in de aanloop naar Lyon zal Lode gerust beroep kunnen blijven doen op de ervaring en de enorme vak- en productkennis van Peter.”

Namens de redactie van Culinaire Ambiance én alle fans van het Belgische Bocuse-team, danken we Peter Goossens voor z’n tomeloze inzet en inspiratie en wensen we Ferdy Debecker veel succes.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*