Boekweitwafel met ananas

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 130 g boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 1 el suiker
  • 1 vanillestok
  • 140 ml kokosdrink (geen melk)
  • 2 eieren
  • 1 el maisolie
  • 80 g volle Griekse yoghurt
  • 1 ananas
  • 1 l rode wijn
  • 1 appelsien
  • 2 stokjes kaneel
  • 4 stuks kruidnagel
  • 1 dl Cointreau
  • 250 gsuiker
  • 2 stuks gelatine
  • Esdoornsiroop

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Meng het boekweitmeel met het bakpoeder, snuif zout en 1 eetlepel suiker. Neem een andere kom en meng daar de dooiers in met de zaadjes van de vanillestok, kokosdrink, en de maisolie. Meng dit nu met de droge ingrediënten. Gebruik een schone kom voor de eiwitten en klop deze helemaal stijf. Vouw voorzichtig de eiwitten in het overige mengsel. Bak de wafels 3 tot 5 minuten in een heet wafelijzer.
  2. Doe de rode wijn, appelsien, kaneel, kruidnagel en Cointreau in een kookpot en laat dit even op koken tot de alcohol eruit verdampt is. Voeg de suiker toe en als hij voldoende is afgekoeld de gelatine. Turbineer dit in je ijsmachine.
  3. Leg de ananas op een ovenschaal met de schil er nog aan. Plaats deze in je oven (of de barbecue voor rokerige toets) op 180°C gedurende 1,5 uur. Verwijder de schil en snij fijn.
  4. Werk af met een vleugje esdoornsiroop.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!