Brainfood voor studenten

Brainfood voor studenten
6 juni 2019 Wim Putzeys
Door Nieuws

Het is weer die tijd van het jaar. De studenten zitten achter hun cursussen te puffen. Dit is zeker een periode waarin een gezonde en evenwichtige voeding essentieel is. Meer nog, het studentenbrein kan wel een extra boost gebruiken. Deze culinaire tips voor studenten kunnen daarbij alvast helpen.  

Bessen, noten en zaden
Bosbessen stimuleren het geheugen. Noten en zaden doen dan weer wonderen voor de concentratie en tegen stress. Vooral lijnzaad en chiazaad zijn populair. 

Ideaal voor een goed ontbijt, zeker als je ze combineert met (soya)yoghurt. 

Iets lekkers uit de zee
Omega 3 is onmisbaar. En waar vind je die? In zalm bijvoorbeeld. Een heerlijk recept met zalm vind je hier.

Maar uit de zee komt nog zoveel meer lekkers. Mosselen bevatten dan weer de magnesium en zink die ons brein nodig heeft. Het perfecte excuus dus om mosseltjes met look en room op de tafel te brengen.

Een stukje chocolade?
Ook chocoholic? Dan vind je het zeker fijn om te horen dat ook een stukje zwarte chocola ook superfood voor je brein kan zijn. Maak er een troostrijke warme chocolademelk van. Vervang de suiker door kaneel. Zo krijg je een zoete smaak, maar vermijd je suikers.

En verder?
Eet vooral gezond en evenwichtig. Vermijd tijdens de blok dus beter suikers, cafeïne en vet eten.

Nog een laatste tip: eten doe je beter niet achter je bureau.  

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*