Brasserie Flor

[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”33″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;padding-top: 33px;padding-bottom: 33px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

BRASSERIE FLOR
Pastoriestraat 1B2
2340 Beerse
Tel. 014 74 78 65
www.brasserieflor.be

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/2″ el_position=”last”]

Geboren in Nederland, getogen in de Kempen. Piet-Hein Van Spaendonck koos begin 2017 een oude boerderijschuur van 1825 uit om er zijn eigen restaurant in Beerse op te starten. De naam ‘Flor’ verwijst naar de bloemist van het aanpalende pand die samen met Piet-Hein het interieur uittekende en z’n petekindje, dat ‘Flor’ heet. De renovatie is mooi gelukt: het interieur oogt tegelijk industrieel en warm, modern met nostalgische elementen en herbruikbare materialen. Waar je ook zit in het restaurant, je hebt overal zicht op de open keuken waar chef Frederick Keeris (die heeft nog in ’t Zilte gewerkt) en zijn souschef geen geheimen hebben. Basis is de Franse keuken op basis van dagverse producten, met duidelijke verwijzingen naar de wereldkeuken in het algemeen en de Aziatische en de Zuid-Amerikaanse in het bijzonder. In de keuken heeft de green egg een centrale plaats gekregen: hierop bereidt de chef à la minute vleesgerechten – voornamelijk rundvlees: prachtige entrecotes en andere steaks van Holstein en Herford-runderen. Daarnaast biedt de kaart ook enkele visgerechten, pasta’s en salades en klassiekers als vol-au-vent, waar de chef een innovatieve twist aan geeft. Naast de vaste kaart zijn er ook nog een vijftal suggesties, die om de drie weken worden aangepast, met voor elk van die suggesties een aangepaste wijn per glas. Met een vrij uitgebreide kinderkaart is Brasserie Flor beslist kindvriendelijk te noemen. Daar waar in veel brasserieën met de ogen wordt gedraaid als je bij het opnemen van de bestelling zegt “ons zoontje eet wel mee van ons”, is dat hier geïnstitutionaliseerd: je bestelt voor je kroost gewoon een ‘schurkenbord’ – een leeg bord met bestek zodat zoon- of dochterlief een hapje uit het bord van mama of papa kan stelen. Naast het gewone restaurant zijn er nog twee polyvalente ruimtes voor (bedrijfs)feestjes en walking dinners. Met De Louis komt er nog in 2019 een tweede zaak in Turnhout, die zal focussen op de lunch.

[/spb_text_block] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!