BREAKING: Dit is het beste groenterestaurant in België

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Vandaag, maandag 7 mei, de We’re Smart World Day, is in Bazel onder een stralende zon de Groente- en Fruitweek begonnen, een initiatief van We’re Smart World. Een dag vol evenementen en workshops, maar er werden ook restaurants gehuldigd. Zo werd, van alle twaalf landen die deelnemen aan We’re Smart, het beste Fruit & Vegetable Restaurant gekozen.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”8″ padding_horizontal=”0″ width=”2/3″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Voor België werd Pastorale uit Reet de winnaar. Chef Bart DE POOTER heeft zich nooit echt geprofileerd als een ‘groentekok’, maar de award komt zeker niet vanuit het niets.

“Als ik een gerecht creëer, begin ik altijd bij de groenten. Pas daarna zal ik vlees of vis erbij kiezen. Of niet”, legt hij uit. “Ik heb altijd graag met groenten gekookt.”

Sinds enige tijd biedt Pastorale een volledig vegetarisch menu aan, De Biotoop genoemd. “Met dit menu heb ik, om te beginnen, willen aantonen dat vegetarische gerechten niet saai hoeven te zijn, en dat je er perfect verrassend mee uit de hoek kunt komen.”

“Maar dat is niet het enige. Het stoort mij enorm dat vegetariërs nog te vaak in een evrdomhoekje worden geduwd.” In bijna elk zichzelf respecterend restaurant komen vegetariërs aan hun trekken “op voorwaarde dat ze het vooraf gemeld hebben: ‘Ik ben vegetariër.’ Waarom is dat nodig? Waarom kan hij niet gewoon een menu kiezen, zoals eender welke andere gast? Vandaar ons vegetarisch menu, Biotoop, naast onze andere, waarbij wel vis of vlees wordt geserveerd.”

Naast Pastorale waren ook De Poorterij en Mont-a-Gourmetgenomineerd. De Pastorale volgt daarmee Vrijmoed op, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot het beste groenterestarant van België.

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!