Broodje zoete aardappel – avocado

Foodblogger Jorinde adds flavr bereidt een broodje zoete aardappel – avocado.

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 broodjes:

  • Voor het broodjes
    • 1 grote zoete aardappel of 2 kleinere
    • 1 rijpe avocado
    • Limoen(sap)
    • Bakje tuinkers
    • 1,5 el olijfolie
    • 1/2 tl gerookt paprika poeder
    • Peper & zout
    • 4 (volkoren) broodjes
  • Voor het sausje
    • 4 el mayonaise
    • 2 tl mosterd
    • 2 el tomaten ketchup
    • 2 tl sriracha (chilli saus)
    • 1/2 tl honing
    • snuifje knoflookpoeder

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 190°. Was de zoete aardappel, dep goed droog en snijd in fijne schijfjes van +/- 3 mm. Neem een mengkom en doe daarin de olijfolie + paprikapoeder + peper en zout en meng. Voeg de schijfjes aardappel toe en roer goed om.

Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Plaats de schijfjes zoete aardappel naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat (laat ze niet overlappen!). Zet 15 min in de oven, haal ze er uit, draai de schijfjes om en zet nog eens 15 min in de oven.

Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Schil de avocado, snijd in schijfjes en besprenkel met een beetje limoensap om te voorkomen dat de avocado bruin wordt.

Snijd de broodjes in 2 en besmeer beide zijden met het sausje. Beleg met de avocado, schijfjes zoete aardappel en tuinkers.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!