Bulgursalade in karnemelk met inktvisringen

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 400-500 g inktvisringen
  • 2 dl bulgur (of gerst)
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 chilipepertje, fijngehakt
  • ½ sjalot, fijngehakt
  • ½ rode paprika
  • 100 g mengeling groene bonen en sojabonen
  • 50 g groene asperges
  • 25 cl karnemelk
  • 2 à 3 tl rodecurrypasta
  • 2 el arachideolie
  • Visbouillon
  • Zwarte peper en zout
  • Bladpeterselie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Overgiet de bulgur met kokend water. Dek de kom af met aluminiumfolie en laat 30 minuten rusten. Roer af en toe door de bulgur.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in brunoise. Stoof samen met sjalot aan in wat olie. Voeg de karnemelk en de currypasta toe en laat enkele minuten inkoken. Voeg de bulgur toe en laat even samen koken, tot het vocht verdwenen is.
  3. Snij de asperges in twee. Blancheer samen met de groene bonen en sojabonen in gezouten water en koel af in ijswater.
  4. Voeg de asperges en bonen toe aan de salade. Voeg eventueel wat visbouillon toe voor de smaak en kruid met peper en zout.
  5. Dep de inktvisringen goed droog met keukenpapier. Fruit de chili en look 1 minuut in olie. Voeg de inktvis toe en bak 1 minuut in een heel hete pan. Voeg wat visbouillon toe en laat twee minuten koken. Kruid af met peper en zout.
  6. Meng de inktvis met de bulgur. Verdeel over de borden en werk af met bladpeterselie.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!