Butcher Grill & Bar

Butcher Grill & Bar
10 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

BUTCHER GRILL & BAR
Meldertstraat 2
3500 Hasselt
Tel. 0489 71 71 17
www.butchergrillbar.com

Let’s Meat. Duidelijker kan een boodschap niet zijn. Chef-eigenaar Pirigam Ramis had er al een mooi parcours via gastronomische restaurants in binnen- en buitenland opzitten toen hij in 2017 zijn eigen vleesbistro oprichtte. Daarmee vulde hij een leemte in de Hasseltse horeca op: een gezellig vleesrestaurant met pure bereidingen, vlees van topkwaliteit, geopend tot diep in de nacht, had Hasselt nog niet. De sfeer is die van een ambachtelijke beenhouwerij, met faience tegeltjes op de muur, vleeshaken aan de muur, ruwe houten tafels en een Himalaya Salt dry-age koelcel waar stukken vlees gedurende 30 dagen rijpen. Beleving is hier heel belangrijk: wanneer er een côte à l’os de zaal wordt ingedragen, nog luid knisperend omdat hij recht van de houtskoolgrill komt, krijgt iedereen in de zaal meteen het water in de mond. Voor de voorgerechten zet de chef volop in op sharing dishes. Pirigam Ramis selecteert het beste premiumrundvlees dat hij zelf laat rijpen in dry-age koelcel met himalayazout, wat zorgt voor een unieke langzame kruiding. Runderrassen zoals Wagyu Kobe, Rubia Gallega, Black Angus van Azores, Limousine, Chianina, Hereford en uitstekend varkensvlees Pluma Iberico staan afwisselend op de suggestiekaart. Dry-aged Simentaler côte a l’os is de absolute aanrader. Bij de gerechten komen in rundsvet gebakken handgesneden frieten en eenvoudige seizoensgebonden sidedishes. Alles ambachtelijk en zelfgemaakt van dagverse producten, tot en met de sauzen waarvoor de chef zélf z’n fonds (vleesjus) trekt. Door het late openingsuur (tot 2 uur ’s nachts) komt hier een heel divers publiek van zakenlui, toeristen, studenten. Dat ook takeaway tot de opties behoort, maakt het cliënteel er alleen maar diverser op.