Cannelloni met spinazie en ricotta

Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta; het ultieme comforteten, ideaal voor een koude winterse avond. Je kunt het pastadeeg voor de cannelloni zelf bereiden, maar dat is best wat werk. Daarom kiezen we hier voor kant-en-klare cannelloni, heerlijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 courgettes, geraspt
3 teentjes knoflook, geperst
500 g spinazie, gehakt
250 g ricotta
100 g fijngeraspte mozzarella
2 el verse gemengde kruiden (peterselie, oregano, marjolein)
12 dikke cannelloni
250 ml crème fraîche
100 geraspte Parmezaanse kaas
geraspte nootmuskaat

Voor de tomatensaus
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
400 g tomatenblokjes (blik)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgettes en de knoflook toe en bak alles nog eens 3 minuten. Voeg dan de spinazie toe. Wanneer de spinazie is geslonken, doe je de ricotta, mozzarella, nootmuskaat en gemengde kruiden in de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

3. Maak nu de tomatensaus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenblokjes met sap toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus nog 15 minuten pruttelen, tot hij indikt. Breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Dompel de cannelloni – in kleine porties – 3 minuten onder in ruim kokend water met wat zout. Houd ze niet langer dan 3 minuten in het water, zodat ze stevig blijven en bij het vullen niet scheuren. Leg ze te drogen op een schone theedoek en laat ze afkoelen.

5. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een grote ovenschaal. Vul de cannelloni met behulp van een lepel met het groente-kaasmengsel. Leg ze in de ovenschaal en schep de rest van de tomatensaus erover.

6. Klop de crème fraîche en de Parmezaanse kaas luchtig door elkaar en schep dit mengsel over de cannelloni. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, tot de bovenkant licht goudbruin kleurt. Laat het gerecht dan nog 10 minuten staan: je kunt de cannelloni dan makkelijker serveren.

Dit recept komt uit het boek ‘Basic Pasta’ van Jody Vassallo (Terra Lanoo)

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!