Carpaccio van Welsh lamb

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 Welsh lamb-kroontjes
  • 1 stuk St-Felicien-kaas
  • 100 g pijnboompitten
  • 8 kerstomaatjes, in twee gesneden
  • 1 truffel
  • 2 bakjes rucolacress
  • 1 ajuin
  • 2 eidooiers
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • Sojaolie
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Plaats de lamskroontjes in de diepvries tot ze half bevroren zijn om ze zo makkelijk in dunne plakjes te kunnen snijden. Leg ze open op een bord, besprenkel met olijfolie en balsamico-azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, tot ze bruin zijn.
  3. Snij de rucola fijn.
  4. Snij de korst van de kaas, en snij de kaas daarna in fijne plakjes.
  5. Pel de ajuin en snij in fijne ringen.
  6. Maak truffelmayonaise. Doe de eidooiers in de blender met mosterd en azijn, mix en werk op met sojaolie. Breng op smaak met zout en fijngesneden truffel.
  7. Dresseer. Werk af met restjes van de truffel.

TIP VAN DE REDACTIE:

Voormalig Lady Chef of the Year Julie Baekelandt waarschuwt terecht dat het roosteren van de pijnboompitten erg snel kan gaan. Laat je niet verrassen.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!