Cavemanprei met romescosaus

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 8 dunne preistengels
  • Fijn zeezout, al dan niet gerookt
  • Voor de romescosaus
    • 5 rode paprika’s
    • 250 g tomaatvlees, zonder pel en pitten
    • 1 bol look
    • 45 g gepelde amandelen
    • 45 g gepelde hazelnoten
    • 1/3 kl gerookte paprikapoeder
    • 3 el sherryazijn
    • 6 el olijfolie
    • 2 sneetje geroosterd brood
    • Zwarte peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Spoel de prei grondig. Snij wortels en het groen weg en laat het wit een hele nacht rusten in een waterbad.
  2. Snij de paprika’s in 4 stukken en verwijder de zaadlijsten. Leg met het vel naar boven onder de grill of met het vel naar beneden op de barbecue, tot het vel zwartgeblakerd is. Stop de paprika’s 1 minuten in een plastic zak en pel ze dan.
  3. Wikkel de bol look in aluminiumfolie en plaats in de oven of op de barbecue tot de look volledig gegaard is. Knijp de gegaarde look uit de teentjes.
  4. Rooster de noten in een pan zonder vetstof tot ze bruin zijn.
  5. Mix de paprika, noten, look en de andere ingrediënten voor de romesco in de blender. Breng op smaak met peper en zout en voeg voor meer pit naar believen chilipoeder voor meer pit en/of citroensap voor meer frisheid toe.
  6. Leg de preistengels, zonder ze te laten uitlekken, aan de zijkant van de barbecue op de gloeiende houtskool en gaar ze, al naargelang de dikte, in 12 – 15 minuten. Draai regelmatig om. Haal uit het vuur, maat even afkoelen en verwijder de buitenste, zwartgeblakerde laagjes.
  7. Werk af met fleur de sel en serveer met de romescosaus.

TIP VAN DE REDACTIE:

Geïnspireerd op een Catalaans recept, caçots a la brasa. Als fingerfood te eten, alsof het een maatje is: hoofd achterover in de nek en de sliert in je mond laten zakken.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!