Caesar salad Fran’s way

Caesar salad Fran’s way
februari 26, 2019 Raf De Mot
In Tussengerechten

Yields2 Servings

Door Francesca Sterckx


 20 kippenhartjes
 8 kippenmaagjes
 1 blik ganzenvet
 2 teentjes look
 1 Sjalot
 Tijm en laurier
 Enkele plukjes veldsla
 Enkele plukjes rucola
 Enkele rodebietenscheutjes
 1 ei
 Groene boontjes
VOOR DE CURRYMAYONAISE
 3 eidooiers
 3 stuks ansjovis
 4 dl maisolie
 1 scheutje arachideolie
 1 el mosterd
 Currypoeder naar smaak
 Peper en zout
 Enkele plukjes peterselie

1

Week de kippenhartjes in koud gezouten water, snij het witte gedeelte weg en droog op keukenpapier.

2

Konfijt de maagjes 1 tot 1,5 uur op een zacht vuur in ganzenvet met de look, tijm, laurier, peper en zout. Zeef en verwijder de kruiden. Snij de maagjes in dunne reepjes.

3

Maak currymayonaise: doe de eidooiers, mosterd, ansjovis, curry maisolie in een maatbeker. Plaats de mixer op de bodem en mix zachtjes tot een mooie dikke mayonaise. Verdeel in spuitzakje.

4

Kook het ei 8 minuten in water met azijn. Pel, plet met een vork en kruid af met peper en zout.

5

Blancheer de boontjes in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water en versnijd fijn.

6

Laat de arachideolie heel heet worden en voeg dan een klontje boter bij. Bak de kippenhartjes er kort in aan en voeg dan de maagjes, sjalot en look toe. Kruid goed af met peper en zout.

7

Dresseer: begin met de sla en verdeel daarover de boontjes en het ei. Spuit er de currymayonaise bovenop en schik er daarna de hartjes en maagjes op. Werk af met de rodebietscheutjes en wat peterselie.

Ingredients

 20 kippenhartjes
 8 kippenmaagjes
 1 blik ganzenvet
 2 teentjes look
 1 Sjalot
 Tijm en laurier
 Enkele plukjes veldsla
 Enkele plukjes rucola
 Enkele rodebietenscheutjes
 1 ei
 Groene boontjes
VOOR DE CURRYMAYONAISE
 3 eidooiers
 3 stuks ansjovis
 4 dl maisolie
 1 scheutje arachideolie
 1 el mosterd
 Currypoeder naar smaak
 Peper en zout
 Enkele plukjes peterselie

Directions

1

Week de kippenhartjes in koud gezouten water, snij het witte gedeelte weg en droog op keukenpapier.

2

Konfijt de maagjes 1 tot 1,5 uur op een zacht vuur in ganzenvet met de look, tijm, laurier, peper en zout. Zeef en verwijder de kruiden. Snij de maagjes in dunne reepjes.

3

Maak currymayonaise: doe de eidooiers, mosterd, ansjovis, curry maisolie in een maatbeker. Plaats de mixer op de bodem en mix zachtjes tot een mooie dikke mayonaise. Verdeel in spuitzakje.

4

Kook het ei 8 minuten in water met azijn. Pel, plet met een vork en kruid af met peper en zout.

5

Blancheer de boontjes in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water en versnijd fijn.

6

Laat de arachideolie heel heet worden en voeg dan een klontje boter bij. Bak de kippenhartjes er kort in aan en voeg dan de maagjes, sjalot en look toe. Kruid goed af met peper en zout.

7

Dresseer: begin met de sla en verdeel daarover de boontjes en het ei. Spuit er de currymayonaise bovenop en schik er daarna de hartjes en maagjes op. Werk af met de rodebietscheutjes en wat peterselie.

Cesar salad Fran’s way
Facebook Comments

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*