Ceviche van witte vis en octopus

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 300 gram witte vis (zeebaars, kabeljauw, schelvis…) en/of octopus
  • Limoenen
  • Fanta
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Chilipepertje
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • Koriander
  • Pijpajuin
  • 1 tomaat

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de pepers en de tomaat in brunoise en versnipper de ajuin en de koriander.
  2. Snij de vis in blokjes van circa 1 cm.
  3. Maak een marinade met limoensap en Fanta, in een verhouding 2/3 limoensap en 1/3 Fanta.
  4. Giet de marinade over de vis. De vis moet zéker niet volledig onderstaan. Laat de vis 15 minuten marineren en roer regelmatig om.
  5. Giet het overtollige limoensap/Fanta af.
  6. Voeg de groenten toe en breng op smaak met peper en zout.
Ceviche Octopus Fris Gezond Glutenvrij Lactosevrij Zomer Voorgerecht Hapje Vis

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties