Ceviche van witte vis en octopus

Ceviche van witte vis en octopus

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

300 gram witte vis (zeebaars, kabeljauw, schelvis…) en/of octopus
Limoenen
Fanta
Peper en zout
Olijfolie
Chilipepertje
½ rode paprika
½ groene paprika
Koriander
Pijpajuin
1 tomaat

Bereiden

  1. Snij de pepers en de tomaat in brunoise en versnipper de ajuin en de koriander.
  2. Snij de vis in blokjes van circa 1 cm.
  3. Maak een marinade met limoensap en Fanta, in een verhouding 2/3 limoensap en 1/3 Fanta.
  4. Giet de marinade over de vis. De vis moet zéker niet volledig onderstaan. Laat de vis 15 minuten marineren en roer regelmatig om.
  5. Giet het overtollige limoensap/Fanta af.
  6. Voeg de groenten toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip

Fanta als ongebruikelijk ingrediënt voor een frisse marinade.