Chaffle: een gezonde wafel met amper 2 ingrediënten

Op het eerste gezicht lijkt het vooral een gekke naam waaruit je niet kan afleiden wat het in godsnaam zou kunnen zijn. Toch moet je het niet te ver zoeken: chaffle is een samenstelling van de woorden cheese en waffle. Het is een koolhydraatarme kaaswafel waar je maar twee ingrediënten voor nodig hebt en die je guilt free kan eten.

Het enige dat je nodig hebt om zelf een chaffle te maken, is kaas en ei. Roer het door elkaar, giet het in je wafelijzer en klaar is kees. Toch is het niet het simpele recept dat deze kaaswafels zo populair maken. Omdat de chaffle geen bloem bevatten, zijn ze koolhydraatarm. Perfect voor zij die een keto-dieet volgen of voor zij met een glutenallergie- of intolerantie.

Hoe kan je de chaffle nog gebruiken?

Je kan de chaffle ook gebruiken als broodvervanger. Zo kan je je hamburgerbroodje omruilen voor een kaaswafel voor een keto-friendly burger, of een chaffle zo vouwen zodat je kan genieten van een heerlijke taco. De chaffle hoeft ook niet maar uit twee ingrediënten te bestaan. Je kan eender welke soort groenten of kruiden in het ei-kaasmengsel toevoegen voor wat extra smaak. Probeer er wat spekblokjes of rode paprika aan toe te voegen. Keuze genoeg!

Recept

Sta je al te springen om zelf een chaffle te maken? Het enige dat je nodig hebt is een wafelijzer, één ei en 45 gram geraspte kaas naar smaak. Je kan kiezen uit geraspte jong-belegen kaas, mozzarella, Cheddar, Gruyère of een mix van ja favoriete kazen. Strooi een klein beetje geraspte kaas (mozzarella of Goudse) op het wafelijzer en voeg dan het beslag toe. Bak de kaaswafel circa. 6-8 minuten in het wafelijzer tot het goudbruin ziet. Serveer zo of met een beetje honing of uienrelish. Ook heerlijk als ontbijt met een gebakken eitje.

LEES OOK

Paasbrunch om van te smullen: hier bestel je de lekkerste boxen

Kaas Gluten vrij Cheese Keto Wafel Chaffle Cheese waffle Waffle Kaaswafel Koolhydraatarm Gluten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties