Chef-kok Hervé Allard: ‘Het was een stevige eerste week, maar we zijn geëindigd met succes en tevredenheid’

Hervé Allard is chef-kok bij restaurant Casello en startte recent ook zijn eigen concept “Mieux chez moi”. Wij vroegen hem hoe de eerste week in Casello verliep.

Hervé Allard: ‘In het begin van de week moesten we opnieuw veel structuur brengen in onze manier van werken. We kwamen van take-away en schakelden nu weer over naar een vast menu. Omdat wij gesloten waren op ons hoogtepunt, betekende dat weer twee stappen hoger proberen te gaan.'

Coronaregels

‘De mondmaskers moeten we gelukkig niet de hele tijd dragen, wel als we in de zaal komen. Dat geeft een onpersoonlijk gevoel en ze zijn ook erg warm. In de keuken kunnen we gelukkig altijd de afstand van 1.5 meter behouden. We staan nu in de keuken met een vast team van 3 mensen: ikzelf, mijn souschef Yorre en chef de partie Thomas. Het menu is erop aangepast en wij kunnen het aan. Het menu is iets simpeler, maar het zijn echt topgerechten.’

Groot succes

‘Ik had verwacht dat het minder druk zou zijn, maar velen van de eerste klanten zijn dezelfde week al teruggekomen. Wij zijn opengegaan met een korter menu en slechts 3 man in de keuken en zitten zelfs tijdens de week bijna op onze maximumcapaciteit. Klanten vroegen zelfs of ze mogen komen eten met een groep van 16, maar ons aan de regels houden is belangrijk! Gelukkig is er ruimte genoeg in het restaurant en hebben wij een groot terras.'

'Mijn eisen tegenover mezelf en mijn keuken lagen hoog en het deed enorm deugd om te vernemen dat de laagst gegeven online Resengo-score van de eerste week 8/10 was, en dat met een volledig nieuw menu dat last minute is samengesteld. Wij hebben van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gepland voor de opening. Het was een stevige eerste week maar wij zijn geëindigd met succes en een tevreden gevoel.’

Mieux Chez Moi

‘Tijdens de lockdown hebben de meeste restaurants zich ingezet op take-away. Daarnaast merkten wij tijdens deze periode een fundamentele verandering in het gedrag van de klanten. Ze besloten te investeren in hun huis, tuin of zwembad en de gezelligheid thuis. In deze periode kreeg ik via sociale media veel aanvragen voor homecooking op niveau. Daarom startten mijn twee vennoten Terence, Xenia en ik een concept: “Mieux Chez Moi”, om specifiek deze behoefte te voldoen. Het is een concept dat niet alleen op een hoog culinair niveau focust maar een echte totaalbelevenis is. Wij bieden een volledige service op maat van de klant: dit gaat van haute cuisine met aangepaste wijnen tot het verzorgen van decor, een thema en een act. “Carte blanche sur mesure” noemen wij het. Zowel mijn vennoten als ik geloven dat de ontwikkelingen van de voorbije maanden op lange termijn een gedragsverandering bij veel mensen gaan veroorzaken. Mensen snakken meer naar intimiteit, familiale banden, gezelligheid met vrienden en thuis genieten. En daar helpt “Mieux Chez Moi” graag bij.’

CASELLO
Turnhoutsebaan 180
2970 Schilde
Tel. 03 336 80 40
info@casello.be
www.casello.be

Mieux Chez Moi
Hervé Allard
Info@herve-allard.be
Tel. 0493 98 72 34

Heropening Horeca Restaurant Chef kok Heropstart Eerste week

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties