Chef-kok Ignace De Savoye: 'De problemen aan de kust zorgen voor minder omzet'

Een druk weekend met temperaturen boven 35 graden. Dit had voor Ignace De Savoye (58) een voltreffer moeten zijn. Als eigenaar en chef-kok van Restaurant De Savoye in Knokke serveert hij al meer dan 29 jaar klassieke keuken met oog voor zeeproducten. Zijn zaak is een trekpleister aan de kust, maar dit weekend liep het even mis. "Je voelt je niet meer in Knokke"

Ook op het strand van Knokke is het tot heel wat incidenten gekomen op zaterdag. De politie moest verschillende keren tussenkomen bij vechtpartijen. Heeft dit effect op de lokale horeca? Wij vroegen het aan chef-eigenaar Ignace De Savoye, die al 29 jaar z'n eigen zaak uitbaat. "Het is al de hele zomer een probleem. Eerst hadden we relschoppers, dan mensen die zich niet aan de regels wilden houden. Ze komen naar de kust om dan met flessen over straat te lopen. Daar steun je de horeca niet mee en bovendien hou je je niet aan de regels."

"Toestanden zoals in Blankenberge of Oostende hebben we gelukkig nog niet meegemaakt, maar ik heb door het gedrag van sommige mensen wel strengere maatregelen moeten handhaven. Zo laat ik geen mensen meer binnen om naar het toilet te gaan. Kinderen of niet, ik wil geen boete riskeren", aldus De Savoye. Ook maakt hij zich zorgen om zijn inkomsten. "We hadden geen inkomsten dit voorjaar. De zomer had het nu moeten goedmaken. We moeten genoeg verdienen om de winter te kunnen overbruggen. Maar als ik het zo zie, sta ik niet meteen te springen. Gisterenmiddag was er veel minder volk, terwijl het tijdens het hoogtepunt van het seizoen zou moeten volzitten. Veel annulaties gehad vandaag. Het is al bij al een pijnlijke situatie."

DE SAVOYE
Dumortierlaan 18
8300 Knokke
Tel. 050 62 23 61
www.desavoye.be

 

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties