Chioggiabiet in combinatie met geitenkaas met vulpeper en coulis van biet

Huisgemaakte calvados, een pre-dessert en een aparte vegetarische menukaart. Daarvoor moet je bij restaurant Kris zijn. Een jaar geleden ruilden chef-kok Kris Geerts en z’n vrouw Vanessa Huybrechts de keuken in voor een eigen restaurant. Hun filosofie? De pure en klassieke keuken in een modern jasje. Vandaag gaan we aan de slag met een recept uit Restaurant Kris: Chioggiabiet in combinatie met geitenkaas met vulpeper & coulis van biet.

© Natalia Majchrzak

BENODIGDHEDEN:

voor 2 personen:

  • 8 chioggiabietjes
  • 16 vulpepers
  • 1 gegaarde rode biet
  • 200 gr geitenkaas boer Polle
  • 100 ml azijn
  • 20 gr suiker
  • dille
  • bladpeterselie
  • shiso

BEREIDINGSWIJZE:

Was de bietjes, snijd ze in twee en gaar ze gedurende 30 minuten in een mengeling van 100 ml water, 100 ml azijn, 20 g suiker en een beetje grove peper. Giet de bietjes af als ze gaar zijn en bewaar het vocht. Nu kan je de pel er makkelijk afhalen.

Het vocht van de chioggiabiet mix je met de gegaarde rode biet en een snuifje grof zout tot je een gladde saus krijgt.

Verdeel de bietjes op het bord alsook de stukjes geitenkaas, gratineer de geitenkaas zachtjes met een bunsenbrander.

Nappeer de coulis van rode biet rondom het gerecht. Werk af met de vulpeper en de groene kruiden.

© Recept: Restaurant Kris | Februarimagazine 2020

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!