Claire Ptak: van Californische boerenmeid tot koninklijke patissier

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Vandaag, zaterdag 19 mei, is een historische dag. Om 8 uur vanavond speelt Hernan Pablo Losada in het Olympisch Stadion van Antwerpen zijn allerlaatste wedstrijd als profvoetballer. Ongeveer rond diezelfde tijd zullen Harry en Meghan hun koninklijke bruidstaart aansnijden. Maak kennis met Claire Ptak, de patisseriechef voor het huwelijk van het jaar.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”3″ padding_horizontal=”0″ width=”1/4″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”9″ padding_horizontal=”0″ width=”3/4″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Claire PTAK groeide op in Inverness. Nee, niet het Schotse Inverness, maar een klein stadje in Californië, net buiten San Francisco. “Een landbouwgemeenschap, met veel boerderijen en kaasmakerijen, waar de mensen kookten met wat ze zélf verbouwden of foerageerden, of met wat ze op de boerenmarkt kochten. Vandaag is het hip om in het wild kruiden te gaan plukken en naar de boerenmarkt te gaan, maar waar ik ben opgegroeid, is het de normaalste zaak van de wereld.”

Ptak ging aan de slag als chef-patissier in restaurant Chez Panisse in Berkely, San Francisco, dat in 2006 een Michelinster kreeg. Maar tegen dan was ze al verhuisd naar Londen, waar ze eerst een kraampje runde op Broadway Market – dat doet ze trouwens nog steeds – alvorens Violet te starten, een patisserie-teamroom-café in Hackney.

Naast patissier is ze ook food writer, styliste en consultant. Voor haar creaties gebruikt ze voornamelijk duurzame en organisch gekweekte producten.
Ze heeft een voorliefde voor florale aroma’s en trekt vaak de natuur in, op zoek naar wilde kruiden en bloemen om haar creaties te aromatiseren. Naar verluidt zou het daarmee zijn dat ze het Britse koningskoppel wist te charmeren.
Aan de bruidstaart heeft ze vier dagen gewerkt, zo beweert VTM. Bepalende aroma’s zijn die van citroen en vlierbloesem, twee van haar favoriete ingrediënten.

Wedden dat je bij je volgende citytrip in Londen even binnenwipt in Wilton Way, in Hackney?

Violet Cakes, 47 Wilton Way – E8 3ED Londen – Tel. 00 44 20 7275 8360 – www.violetcakes.com – Geen sluitingsdagen
Broadway Market op zaterdag

(Foto’s: Facebook

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!