Club Prosper Montagné maakt finalisten bekend van de wedstrijd 'Eerste Kok van België 2022'

Op 4 oktober 2021 organiseert de Gastronomische Club Prosper Montagné de finale van de wedstrijd 'Eerste Kok van België 2022'. Vijf kandidaten zullen culinair strijden om de titel in de wacht te kunnen slepen.

Uit de talrijke inzendingen selecteerde de jury op basis van een recept met konijn vijf finalisten: Jamal Aichi uit Terhulpen, Diego De Baets uit Sint-Kruis Brugge, Christophe De Meur uit Brussel, Stijn De Smet uit Zele en Abel Demeestere uit Heverlee. Vorig jaar kroonde Ruben Lamiroy zich tot 'Eerste Kok van België 2021'. Hij is sous-chef in Restaurant De Koolputten in Waasmunster. Nu is het aftellen tot oktober om te weten te komen wie hem opvolgt.

Private chef Diego De Baets en Jamal Aichi, chef van restaurant Les Terrasses du Prince in Gembloux, staan voor de derde maal in de finale van het prestigieuze meesterschapsconcours. Stijn De Smet is sous-chef van restaurant Blunch in Zele. Vorig jaar stond hij ook al in de finale, net zoals Christophe De Meur. Hem vind je terug achter het fornuis van de Britse ambassade in Brussel. Voor Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem is het dan weer zijn eerste deelname.

Verloop van finale

De koks moeten tijdens de finale drie verschillende gerechten klaarmaken. Een voorgerecht met goudbrasem en langoustines. Het hoofdgerecht wordt konijn met drie garnituren en een saus. Als afsluiter volgt het dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.

Provoost-generaal Eddie Van Maele staat traditiegetrouw in voor het goede verloop van het concours. Pierre Résimont, chef van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, is ambassadeur van deze 69ste wedstrijdeditie.

Sinds 1952

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. Het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie is één van hun doelstellingen. Samen met zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.

Meer info over de wedstrijd vind je op www.club-prosper-montagne.be

LEES MEER:

The World’s 50 Best Restaurants 2021 Awards in Antwerpen

Wedstrijd Hof van cleve Club prosper montagné Eerste kok van belgië Titel Culinaire wedstrijd

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties