Commis Challenge: Wie gaat mee als hulpkok naar de Bocuse d’Or?

Commis Challenge: Wie gaat mee als hulpkok naar de Bocuse d’Or?
12 maart 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Gisteren, maandag 11 maart, is de nieuwe Bocuse d’Or-campagne officieel van start gegaan. Dat gebeurde met de voorstelling van de wedstrijddata en thema’s voor de nationale selectie. Vandaag is het de beurt aan de Commis Challenge. Dat is de wedstrijd die een helper voor de chef moet aanduiden.

De zoektocht naar een opvolger voor Piet Vande Casteele eindigt op donderdag 21 november op Horeca Expo. Dan vindt de Commis Challenge plaats. De winnaar daarvan zal de Belgische Bocuse-kandidaat bijstaan tijdens de Europese halve finale in Tallinn in juni 2020. En hopelijk ook in de wereldfinale in Lyon in 2021.

Samen zullen zij moeten proberen om even goed of beter te doen dan Lode De Roover en Piet vande Casteele, het succesduo dat onder leiding van coach Jo Nelissen het beste Belgische resultaat sinds heel lang neerzette.

THEMA

De deelnemers aan de Commis Challenge moeten een zeetongfilet à l’Ostendaise bereiden voor zes personen, te dresseren op bord. Zij moeten drie garnituren voorzien, waarvan één aardappelbereiding.

Kandidaat-deelnemers voor de Commis Challenge moeten zich inschrijven ten laatste op 30 april. Alle jongeren en/of leerlingen van Belgische Hotelscholen met Belgisch paspoort, geboren na 27 januari 1999, komen in aanmerking.

Info, inschrijvingen en wedstrijdreglement: Spuistraat 21 – 2880 Bornem – info@bocusedor.be

Facebook Comments

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*