Coquille met lentesoep en gestoofde oerprei

Inktvis met postelein

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

12 coquilles
Peper en zout
Boter
Voor de soep
1 stengel prei
1/2 bloemkool
1/2 pak witte soepasperges
1 aardappel
1 teentje look, fijngehakt
1,2 l water
200 ml room
Boter
Witte peper en zout
Voor de groene olie
100 ml neutrale olie
Groen van 6 oerpreien
Zout
Voor de afwerking
Overgebleven oerprei van het hapje
Boter
Zout

Bereiden

  1. Schil de asperges. Breng het water aan de kook met de schillen en laat pruttelen gedurende tien minuten. Passeer door een zeef en zet het water apart.
  2. Snijd het wit van de prei, bloemkool en aardappel in stukjes. Stoof met de look aan in een beetje boter gedurende vijf minuten zonder te kleuren. Voeg het aspergewater en de room toe en laat gedurende een kwartier zacht koken. Mix en breng op smaak met peper en zout.
  3. Mix het groen van zes oerpreien met de olie en breng op smaak met zout.
  4. Stoof de restjes van de oerprei aan in wat boter en breng op smaak met zout.
  5. Kruid de coquilles met peper en zout en bak kort aan beide zijden in wat boter. Ze mogen nog wat rauw vanbinnen zijn.
  6. Verdeel de coquilles over de borden en leg er de oerprei rond. Giet ook wat soep rond de coquille en werk het geheel af met de olie. Serveer onmiddellijk.