Hotspot: coronaproof dineren in een reuzenrad

Vanaf 13 oktober komt het grootste reuzenrad van Nederland bij het Rijksmuseum te staan, waar gasten in 27 gondels kunnen dineren tot op een hoogte van vijftig meter.

Genieten van een sterrenmaaltijd met panoramisch uitzicht over heel Amsterdam? Dat kan! Dit najaar opent het Smakenrad in samenwerking met Joris Bijdendijk, executiveReuzen chef van RIJKS© restaurant. Vanaf 13 oktober kun je hier terecht voor zijn favoriete gerechten in het grootste reuzenrad van Nederland. De 27 verwarmde gondels dienen als privé restaurants, die in het rad tot vijftig meter hoogte komen.

Coronaproof

In de gondels kunnen maximaal vijf mensen uit hetzelfde gezin dineren, lunchen of ontbijten. Dit initiatief is bedoeld om de lokale horeca te steunen. “We proberen samen te werken met lokale koks en restaurants zoals Rijks, om zo wat meer omzet te genereren", aldus Smakenrad.

Joris Bijdendijk

In 2014 werd Bijdendijk gevraagd om RIJKS®, het nieuwe restaurant van Rijksmuseum Amsterdam, te leiden. Op zijn 30ste leek hij dé geknipte persoon om RIJKS® volgens de verwachtingen van de museumdirectie juist te profileren. Combineer maar eens een gezellig restaurant met een laagdrempelig en toegankelijk karakter met hoogwaardige kwaliteit, een sterke culinaire en culturele identiteit én internationale uitstraling.

Het Smakenrad zorgt voor het eten en drinken overdag, het diner komt van sterrenchef Joris Bijdendijk. Zijn menu zal om de drie weken wisselen en bestaan uit diverse gerechten van Wils en RIJKS©. “Initiatieven zoals het smakenrad zijn noodzakelijk voor mijn restaurants,” vertelt chef-kok Joris Bijdendijk aan het Parool. “Als we dit soort dingen niet hadden gedaan, waren we echt in de problemen gekomen.”

https://www.instagram.com/p/CGCneItpzPf/

LEES OOK: Tafelen bij wereldtoppers: Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS®

 

Amsterdam Rijksmuseum Reuzenrad Joris bijdendijk Restaurant rijks

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties