Côte à l’os met watermeloen en Pas de Bleu

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 1 côte à l’os van Belgisch rundvlees
  • Peper en zout
  • 200 g Pas de Bleu
  • Fijngesneden basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 1 el wijnazijn
  • 250 g watermeloen

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Onderwerp het vlees aan een ‘reverse sear’: leg de côte à l’os 2 uur in een voorverwarmde oven, temperatuur afhankelijk van de gewenste bakwijze: van 50-52° voor bleu chaud over 65° à point tot 70° bien cuit.
  2. Snij de watermeloen in blokjes en verwijder de pitjes. Voeg naar smaak basilicum toe en giet er de olie en azijn over. Snij de Pas de Bleu in blokjes en meng die eronder. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Wrijf het vlees in met olie en kruid af met peper en zout. Doordat het vlees dankzij de ‘reverse sear’ al de gewenste kerntemperatuur bereikt heeft, volstaat het om beide kanten dicht te schroeien.
  4. Snij het vlees van het bot en trancheer. Serveer met de salade van watermeloen.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!