Croute Citroen

Croute Citroen

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

240 g boter
130 g bloemsuiker
4 g fleur de sel
2 eieren
60 g amandelpoeder
530 g bloem
1 mespunt vanille
Voor de citroencrème
6 eieren
300 g suiker
4 st citroenrasp
240 g citroensap
400 g boter op kamertemperatuur

Bereiden

  1. Meng de boter met alle droge stoffen en voeg de eieren toe. Laat het deeg 4 uur rusten in de frigo.
  2. Rol het deeg uit op 2,5 mm dikte en bekleed er een taartvorm naar keuze mee.
  3. Bak 17 minuten af bij 170° (tot het deeg goudkleurig is).
  4. Warm de eieren, suiker, citroensap en citroenrasp voor de citroencrème op tot 85°. Laat alles afkoelen tot 40° en mix er de zachte boter onder.
  5. Vul de afgekoelde zanddeegbodem met de citroencrème en laat opstijven in de frigo.

Tip

Toppatissier Joost Arijs beschouwt zijn versie van deze klassieker als zijn “doorbraakdessert”.