Crudo van harder met Belgische aardbeien en vinaigrette van Granny Smith

HyperFocal: 0

Een ode aan de Belgische aardbeien: vandaag bereiden we crudo van harder met Belgische aardbeien en vinaigrette van Granny Smith. Recept door chef-kok Nicolas Misera van AIRrepublic.

Foto: Frank Croes

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 500 g harderfilet
  • 12 Belgische bosaardbeitjes
  • 12 witte aardbeien
  • 1 koolrabi
  • 1 limoen
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper
  • Olijfolie
  • Chardonnayazijn
  • Bronzevenkeltops
  • Postelein en Oost-Indische kers voor de afwerking
  • Voor de vinaigrette

    • 2 groene appels
    • 1 handjevol spinazie
    • 1 el sushiazijn
    • 1 el ponzu
    • Sap van 1 limoen
    • zout

BEREIDINGSWIJZE:

Kuis de harderfilets op en versnijd ze in flinterdunne carpaccio (80 g/persoon) of laat je vishandelaar het doen.

Verdeel de carpaccio over de borden en kruid af met fleur de sel , zwarte peper, olijfolie, en zeste en sap van limoen

Snij de koolrabi met de mandoline in dunne schijfjes en steek er ronde vormpjes uit. Meng de koolrabischijfjes met de aardbeien en maak aan met olijfolie en chardonnayazijn.

Mix de appels met spinazie, laat uitlekken in een zeef en druk goed aan. Werk met de ponzu, olijfolie, limoen, zout en sushiazijn af tot een frisse vinaigrette.

Dresseer het bord zoals op de foto en werk af met vinaigrette.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!