Culinair Maastricht

Culinair Maastricht
12 juli 2019 Esther Boesten
Door Nieuws
Maastricht

We gaan er deze week wederom culinair op uit bij onze noorderburen. Hoewel, Maastricht ligt zuidelijker dan de meeste Vlaamse steden, en je waant je hier eerder in verdere buitenlanden. We geven enkele tips voor culinair Maastricht.

Château Neercanne

Op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland, Château Neercanne. Het kasteel huisvest lunchrestaurant l’Auberge, door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, en gerenommeerd Restaurant Château Neercanne. Neercanne maakt onderdeel uit van de grotere Oostwegel Collection, waaronder ook Château St. Gerlach in Houthem, Valkenburg, en het Kruisherenhotel in Maastricht vallen.

Château Neercanne, Cannerweg 800, Maastricht

 

Onglet

De naam van Onglet verraadt al enigszins de core business. Vlees is de rode draad. Onglet is gevestigd waar ooit de slagerij van familie Schürmann was, in het pittoreske Wyck in Maastricht. Tot voor kort alleen een winkel, nu uitgebreid met restaurant, gelegen achter de winkel in de oude werkplaats van de slagerij.

Onglet, Wycker Brugstraat 27, Maastricht

 

Mr. Smith

Misschien een van de leukste verborgen parels van Maastricht, speakeasy cocktailbar Mr Smith. Net als Onglet gelegen in Wyck, in een kelder in de Rechtstraat. Mr Smith is stijlvol ingericht, er heerst een intieme sfeer en de quote die hun bar siert luidt als volgt: “I hope to arrive to my death late, in love and a little drunk”.

Mr. Smith, Rechtstraat 55, Maastricht

View this post on Instagram

The Orbium Files Cocktail #11/11 The Upside-Down @pjthe_toddler @mr.smithmaastricht • • The Orbium Files: a series of eleven cocktails, especially created, developed and tailored by the best cocktail bars throughout The Netherlands. Using the quininated and limited Hendrick’s Orbium, a reimagining of @hendricksgin , only available in 11 selected bars in the Netherlands. • • The very last edition of The Orbium Files: at Mr. Smith, the first craft cocktail bar of Maastricht they have got you covered. Read all about their delicious ‘The Upside-Down’ cocktail created by our manager Pieter-Jan de Peuter using the unique Hendrick’s Orbium! Find it here: http://www.diffordsguide.com/en-nl/encyclopedia/2341/nl/ cocktails • • The Upside-Down 50 ml Hendrick’s Orbium 20 ml Belsazar Rose vermouth 15 ml fresh lime juice 5 ml Chartreuse Jaune (yellow) 5 ml simple syrup Freshly muddled ginger Method: Muddle ginger on the bottom of a shaker, add all ingredients and add ice. Shake and double strain into a chilled coupe glass. Glass: Coupe / Tulip cocktail glass Garnish: Burnt lime zest and burnt lime wheel • Repost 📌 @ginniferdej 📸 by @ming.chao

A post shared by Mr. Smith (@mr.smithmaastricht) on

 

Maison Blanche Dael

Al ruim 141 jaar – sinds 1878 – een gevestigde waarde in het centrum van Maastricht. Koffiebranderij en theepakkerij, en familiebedrijf, Blanche Dael werd ooit opgericht door Guillaume Dael als ‘G. Dael, in Koloniale waren’. Vanaf 1928 luidt de bedrijfsnaam ‘Maison Blanche Dael’, naar de dochter van Guillaume, die de zaak van hem overnam. Ze beschrijven hun eigen koffie tegenwoordig als ‘de subtiele smaak van het beste’. Naast het uitbaten van de winkel in de Wolfstraat, leveren ze hun koffie aan verschillende koffiebars in Maastricht.

Maison Blanche Dael, Wolfstraat 28, Maastricht