Culinaire Ambiance: Februari 2021

Helemaal Groen

 

Je moet weten, ik ben van het type dat sceptisch is over de mens en hoe we omgaan met onze aarde. Het glas voelt sneller halfleeg, dan halfvol. Toch probeer ik om positiever naar de wereld te kijken. Hoe? Door

gesprekken. Veel gesprekken. Met interessante mensen rondom mij. Degenen die hun duurzame stempel op deze aarde willen drukken. En dat doet goed. Het geeft mij hoop voor een betere toekomst.

Daarom gingen we in dit magazine op zoek naar positieve verhalen. Om een bewogen jaar achter ons te laten en uit
te kijken naar een periode waar een frisse wind door waait.
In balans met onszelf en onze omgeving. Die hoopgevende verhalen delen we met jullie in dit magazine. We verdiepen ons in het restaurant van morgen met sterrenchef Christophe Hardiquest en onderzoeken de gezondheid van onze bodem met Soilmates. Verder gaat onze culinaire correspondente in de VS in gesprek met topchef Matthew Kenney, hét boegbeeld van de Amerikaanse veganistische keuken.

Vis en duurzaamheid? Dutch Yellowtail, een product van Kingfish Zeeland, brengt het beste van beide werelden
samen. Daarnaast inspireren we jullie met meer dan 30
groene recepten. Last but not least, nemen we afscheid van een culinair monument en toevallig ook een geliefde collega: sterrenchef Guy Van Cauteren. We eren hem door zijn recepten nogmaals met jullie te delen. Want duurzaamheid zit in alles. Zoals je vast zelf merkt, als je dit magazine op dezelfde manier leest.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!