Culinaire Ambiance: Maart 2021

High-end Take Out

 

Noma, het Deense restaurant dat maar liefst vier keer werd verkozen tot beste ter wereld, ruilde vorig jaar topgastronomie in voor hamburgers. Hamburgers? Ja, je leest het juist. Niet met foie gras of kaviaar,

maar doodgewone hamburgers voor stervelingen zoals jij en ik. Normaal raak je Noma niet binnen zonder een portie bloed, zweet en tranen. Nu kon je er terecht voor je favoriete fastfood in een wegwerpdoosje. Al was niet iedereen daar laaiend enthousiast over. René Redzepi kreeg een golf van kritiek over zich heen. De meest vernieuwende chef ter wereld hoort geen burgers te bakken, toch?

Zelf dacht ik er helemaal anders over. Genieten van hemelse hamburgers gemaakt door de beste chef ter wereld? Count me in! Het vliegtuig nemen zat er helaas niet in, maar gelukkig
is het gras niet altijd groener aan de overkant. Want ook
onze sterrenchefs sprongen op de comfortfood-kar. Pizza uit de goddelijke handen van Sergio Herman? Sappige hamburgers van sterrenchef Marcelo Ballardin? Of de gezelligheid van een Indonesische rijsttafel bereid door Syrco Bakker?

In dit magazine gaan we terug naar de basis in een high-end jasje. We slepen je mee in het verhaal van Spicy chef Soenil Bahadoer, gaan op bezoek bij driesterrenchef Viki Geunes en betreden het heilige territorium van onze culinaire journalist Willem Asaert. Verder jagen we op de nieuwste hotspots en kijken we uit naar ons wekelijks hoogtepunt: takeout. Want zoals Redzepi zelf zegt: “We need to heal. So, let’s have a glass and a burger.”

[wcm_nonmember][plus_notification][/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

Klik om te starten

[real3dflipbook id="32" lightboxcssclass="online-pdf"]

[/wcm_restrict]

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties