Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het novembernummer, dat vanaf dinsdag 31 oktober in de winkel ligt!

Aan tafel bij toppers

Op nummer vier van de prestigieuze lijst World’s 50 Best Restaurants staat Mirazur. Op bezoek bij een topper is misschien zelfs een understatement. Behalve inzicht in zijn restaurant, werkwijze en gedachtegoed, deelt chef Mauro Colagrego ook een volledig menu bestaande uit vier gerechten.

Pit met Peter

Elke doorsnee supermarkt heeft tegenwoordig wel een afdeling Aziatische producten. En vaak zijn er meerdere merken sojasaus beschikbaar. Maar let op: sojasaus heb je in soorten, van goedkope namaakproducten over de traditionele tot de ambachtelijke saus. Peter Goossens neemt ons bij de hand en toont ons hoe het moet bij zalm.

2 x Op stap

Beide smakelijke reportages nemen je mee naar een eiland maar er ligt wel een halve wereld tussen de twee. Het dichtste is Sicilië waar via een originele route langs Catania en Ragusa de traditionele, Siciliaanse keuken ligt te wachten. Enkele vlieguren en pagina’s verder zijn we in het gigantische New York City. Inzoomen doen we op Lower Manhattan waar de culinaire topadressen niet op één of twee handen te tellen zijn.

Expert aan het woord

Move over gin! En maak plaats voor jenever, een authentiek product van bij ons dat voor geen enkele spirit moet onderdoen. Volgens Ronald Ferket van De Vagant wordt het hoog tijd dat we het brouwsel de eer toekennen die het verdient. “Ik heb de mooiste job ter wereld: ik kan elke dag meer dan tweehonderd jenevers proeven.” Schol!

En verder nog

Meer dan 35 recepten
Bij de banketbakker: lingot d’or
Op bezoek bij DIM Dining
Made by Wout: wild
Snuit tot staart: Koreaanse smaken
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
Tips van de sommelier bij risotto
NorthSeaChefs: griet
NostalGuy
Lekkers van de Lady Chef
Open Vat
Mastercooks: abdijkaas
Het maandmenu: 3 x 4-gangenmenu